ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "ΥΓΡΟ ΠΥΡ by IMAGINOS" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996! ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ... ΑΚΡΟΑΣΗ!

18/7/16

ΜΑ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΜΠΟΛΗ;

Τώρα ήταν η μοναδική και τιτανοτεράστια ευκαιρία να μπουκάρουμε και να πάρουμε πίσω την Μπόλη! Αλλά που να κουνηθούν οι μαζορέτες μας με τόσα αρθριτικά από τους καναπέδες... Έχουν κλάσει και μέντες και πλέον κανείς δεν σκέφτεται καν για πραξικόπημα, που να παίρναμε και τον Μπόλη δηλαδή... Κατά τα άλλα οι προφητείες εκπληρώνονται... Μάλλον για προ-φυτείες θα μιλούσαν... οι Άγιοι.... Προ-φυτείες για φυτά... Ρε καραγκιόζηδες, εάν δεν την πάρετε τώρα την Μπόλη, πότε θα την πάρετε; Του Αγίου Λούτσου ανήμερα;

 To κείμενο είναι καθαρά σατιρικό και ειρωνικό. Προς όλους αυτούς που πιστεύουν σε μαλακίες και κάθε είδους προφητείες. Δεν υπάρχουν προφήτες και προφητείες που υπόσχονται αίματα εδάφη και νικηφόρους πολέμους. Ο Θεός δεν τα θέλει αυτά. Εάν τα λένε αυτά και Άγιοι, απλά δεν είναι Άγιοι αλλά απατεώνες. Και εάν δεν είναι απατεώνες είναι ναρκομανείς. Σε κάτι Χίους, Βελόπουλους, Λιακόπουλους και λοιπόύς γκασμάδες που τους πιστεύουν τα λέω.... Και τώρα τα φυτά θα με αποκαλέσουν και Αντίχριστο και προδότη και ανθέλληνα κλπ κλπ

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα, πρώτα απ'όλα το ποιος πιστέυει κάτι δεν έχει καμμία σχέση με το αν αληθεύει αυτό. δεύτερον οι "προφητείες" είναι γεωστρατιγηκές αναλύσεις, η απόλυτη διάλυση της οθωμανίας έχει αναβληθεί για πολλές φορές τους τελευταίους 2 αιώνες λόγω διαφόρων συγκυριών. τρίτον, ενώ ένας δημοσιογράφος ή πολιτικός είναι αναγκασμένος να πει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του, ο μοναχός έχει την πολυτέλεια να πει ότι το είδε στον ύπνο του. το Αγιον Ορος είναι το σύγχρονο μαντείο τών Δελφών και δεν έχεις καμμία σχέση με το υπόλοιπο Γραικυλιστάν και γιαυτό είναι αυτόνομο, εκεί μέσα υπάρχουν δεκάδες μονές και πηγαινοέρχονται πολύ σημαντικά πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξε να δεις ΙΜΑΤΖΙΝΕ, το θέμα δεν είναι τόσο απλό.

Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι όλες οι προφητείες είναι παραμύθια, έχουν μια χρησιμότητα.

Η χρησιμότητα έγκειται στο γεγονός ότι σε μια γαμημένη υλιστική κοινωνία που δεν πιστεύει σε τίποτα - όπως η νεοελληνική - πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι Εθνικοί "Μύθοι" στους οποίους να μπορούμε να πιστέψουμε.

Ο Εθνικός Μύθος είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο της Εθνικής Ταυτότητας, υπό την έννοια του ότι μπορεί να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει τα μέλη του Έθνους σε κάτι υψηλότερο από τον εαυτούλη τους.

Η Φιλική Εταιρεία πχ χρησιμοποιούσε τον Μύθο του Ξανθού Γένους και του Τσάρου που θα μας βοηθήσει, ώστε να πείσει τους ραγιάδες να ξεσηκωθούν.

Η Μεγάλη Ιδέα και η ανάκτηση της Πόλης ενέπνευσε γενιές Ελλήνων και οδήγησε στους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.

Οι Τούρκοι διδάσκονται τους δικούς τους Εθνικούς Μύθους στα σχολεία, οι Αλβανοί το ίδιο κλπ κλπ.

Αφού λοιπόν το γαμημένο νεοελλαδικό κράτος με τους Φίληδες και τις Ρεπούσηδες έφτιαξε γενιές νεοελλήνων του χαβαλέ και του καναπέ, ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει και κάτι που να μας εμπνέει.

Ας είναι το πάρσιμο της Πόλης.

( Χωρίς φυσικά να επικροτώ την εμπορική εκμετάλλευση του θέματος από τους διαφόρους παπάρες τηλεπωλητές )...