ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "ΥΓΡΟ ΠΥΡ by IMAGINOS" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996! ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ... ΑΚΡΟΑΣΗ!

24/3/15

ΝΤΙΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΝ

Τέλος η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Υποσχέθηκε πίστα στα μνημόνια και την τρόικα.

Εποχή άφησε με την κωλοτούμπα του ενώπιον της Μέρκελ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σε μία και μόνο συνέντευξη κατάφερε να διαγράψει όλες τις μεγαλόστομες δηλώσεις του παρελθόντος, δίνοντας γη και ύδωρ, υποκλινόμενος ενώπιον της εκπροσώπου των διεθνών τοκογλύφων.
Ξεκίνησε μιλώντας για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, λέγοντας ότι το ζήτημα είναι πρωτίστως ηθικό και όχι υλικό ή νομικό.  

Αυτό που είπε ο Τσίπρας, δηλαδή, είναι ότι την στιγμή που οι γερμανοί χρωστούν στους Έλληνες εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, ως απόρροια του κατοχικού δανείου και των υποδομών της χώρας, αυτός θα είναι ικανοποιημένος με μία «συγνώμη» και πιθανόν ένα επιδοτημένο μουσείο σχετικά με τις γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα.

Τελικώς αποδείχτηκε πως η μόνη πολιτική δύναμη που ειλικρινώς και διακαώς επιθυμεί την ενεργή διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων είναι η Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα ο Τσίπρας «άδειασε» τον Υπ. Δικαιοσύνης του, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάσχεσης γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα. Αυτό ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο μας δείχνει να καταλάβουμε τι ακριβώς έγινε στην συνάντηση που είχε με την Μέρκελ.

Όσον αφορά το θέμα του μνημονίου, ο Τσίπρας επανήλθε στην γραμμή της «συνεννόησης με την τρόικα», αφήνοντας τις μεγαλοστομίες για «τέλος της τρόικα» και «πολιτικής λύσης». 

Συγκεκριμένα είπε, προαναγγέλοντας μάλιστα μέτρα: «Θα συμφωνήσουμε με τους θεσμούς για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και να πάμε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να κινηθούμε θεσμικά για να έρθουν τα χρήματα που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία.»

Από την πλευρά της η Μέρκελ συμφώνησε ότι θα πρέπει να παρθούν μέτρα και ότι ο Τσίπρας θα πρέπει να τηρήσει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία αναγνωρίζει όλα τα μνημόνια, δεσμεύεται για την τήρησή τους και υπόσχεται μέτρα για την κάλυψη των απαιτήσεων των διεθνών τοκογλύφων. Μάλιστα δεν δεσμεύτηκε σε καμία από τις παρακλήσεις του Τσίπρα παραπέμποντας τον είτε στην τρόικα, είτε στο Eurogroup.

Σχετικά με το ζήτημα το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

"Ο Τσίπρας προσκύνησε την αρχιτοκογλύφο Μέρκελ, συνεχίζει τα επαίσχυντα μνημονιακά μέτρα, απαρνείται την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της γερμανικής οικονομικής ολιγαρχίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια :