ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "ΥΓΡΟ ΠΥΡ by IMAGINOS" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996! ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ... ΑΚΡΟΑΣΗ!

12/2/15

Κουρέλι το κατηγορητήριο: Παραδοχή από το «Ποντίκι» πως η δίκη της Χρυσής Αυγής τινάχτηκε στον αέρα!

Όταν οι φανατικοί πολέμιοι της Χρυσής Αυγής, όπως η εφημερίδα "Ποντίκι" που πολλάκις έχει ρίξει τόνους λάσπη εναντίον των Ελλήνων Εθνικιστών παραδέχονται πως το κατηγορητήριο είναι σαθρό και ανυπόστατο και θα καταρρεύσει άμεσα στην ακροαματική διαδικασία, εμείς δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε.

Παραθέτουμε αυτούσια την εν λόγω ανάλυση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Ποντίκι":
Στον αέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής - Μια σοβαρή παράλειψη στην ογκώδη δικογραφία μπορεί να βγάλει άκυρο το κατηγορητήριο

Μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις ενδέχεται να βρεθούν οι δικαστές της πολύκροτης υπόθεσης σχετικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας μιας σημαντικής παράλειψης στην ογκώδη δικογραφία, αφού έχει παραλειφθεί η κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και υπάρχουν μόνο οι κατηγορίες για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών αποφάσισε, κατά πλειοψηφία (με δυο ψήφους υπέρ έναντι ενός κατά) την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 69 εκ των συνολικά 83 κατηγορουμένων -συμπεριλαμβανομένης σύσσωμης της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής - για ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση στην παράνομη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, δικάζονται για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και του Πακιστανού Σερχάζ Λουκμάν στα Πετράλωνα, τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος τεσσάρων Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τον ξυλοδαρμό των ναυτεργατών – συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Ποντίκι», κατά τη διάρκεια της εξέτασης της εισηγητικής πρότασης του εφέτη εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, που εν τέλει έγινε αποδεκτή από το Συμβούλιο των Εφετών, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι βουλευτές της οργάνωσης κατηγορούνται μεν για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένης οπλοκατοχής, αλλά έχει παραλειφθεί στη δίωξη η κατηγορία της… συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτή η παράλειψη στα χέρια των έμπειρων συνηγόρων των κατηγορουμένων μπορεί να «τινάξει στον αέρα» την ακροαματική διαδικασία, βγάζοντας άκυρο το κατηγορητήριο, επισημαίνουν νομικοί κύκλοι που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Για να διορθωθεί αυτή η εκκρεμότητα, έπρεπε να κληθούν και τα 85 άτομα σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί η αρχική δίωξη από την Εισαγγελία προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις. Κάτι το οποίο συνεπάγεται την παράταση του ανακριτικού έργου τουλάχιστον για τρεις με τέσσερις μήνες. Με τον χρόνο όμως πλέον να πιέζει ασφυκτικά, αφού στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου αποφυλακίζονται προσωρινά με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μήνου, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς επίσης και οι Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς και, σταδιακά, κατά την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές, το Συμβούλιο των Εφετών προχώρησε άρον-άρον στην έκδοση του βουλεύματος για την παραπομπή συνολικά 69 κατηγορουμένων σε δίκη, με οριακή πλειοψηφία 2-1.

Αυτός ο οποίος μειοψήφησε, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την αρτιότητα του κατηγορητηρίου και των αποδεικτικών στοιχείων – όχι υποθέσεις ή εικασίες – που έχει στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο Ν.Σαλάτας, κατά πληροφορίες, αναφέρει στο απορριπτικό αιτιολογικό ότι θα πρέπει να εκπέσει η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι, για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία, σύμφωνα με τη σύμβαση του Παλέρμο, έπρεπε να έχει εντοπιστεί οικονομικό όφελος. Στις 32 σελίδες, όπου ο Ν. Σαλάτας, επικαλούμενος και σχετική νομολογία, παραθέτει την κρίση του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, καταγράφεται πως η σύμβαση του Παλέρμο, που αφορά και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, έχει κυρωθεί χωρίς επιφύλαξη, αποτελεί εθνικό δίκαιο και κατ΄επέκταση ο ποινικός νομοθέτης δεν χρειάζεται να τυποποιήσει με νόμο.

Μάλιστα, καταλήγει πως από τη στιγμή που δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, οι κατηγορούμενοι δεν θα πρέπει να διώκονται ούτε για τη πράξη της κακουργηματικής διακεκριμένης οπλοκατοχής (σ.σ.: η οποία εξαρτάται από το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης). Αντίθετα, το αδίκημα πρέπει να μετατραπεί σε απλή οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε αυτήν την περίπτωση τα ηγετικά – τουλάχιστον – στελέχη της οργάνωσης πρόκειται να εκτίσουν πολύ μικρές ποινές φυλάκισης, στην περίπτωση κατά την οποία κριθούν ένοχοι.  

8 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ιμάτζινε, σχετικά με την κυβέρνηση διαφωνώ πλήρως με την θέση σου.

Δεν είναι φιλαράι μας η κυβέρνηση. Είναι κάποιοι υπάλληλοι που ψηφίστηκαν και διατάχτηκαν να κάνουν κάποια πράγματα που αν δεν τα κάνουν θα πρέπει να πέσουν κεφάλια.

Δηλαδή η συγκέντρωση έπρεπε να έχει συνθήματα τού τύπου "αν γυρίζετε με άδεια χέρια έρχονται μαχαίρια".

Δεύτερον μιλάμε για μια κυβέρνηση που θα αφανίσει ό,τι θυμίζει Ελλάδα και ελληνικό. Θα έχεις ένα πακιστάν χωρίς μηνμόνιο στην καλύτερη περίπτωση.

ε όχι, δεν στηρίζω ρε φίλε.

-=IMAGINOS=- είπε...

Καλά κάνεις. Και οι Αθηναίοι τελικά δεν στήριξαν τον Σπαρτιάτη Λεωνίδα όταν προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον Ξέρξη στις Θερμοπύλες. Μετά όμως ο Ξέρξης κατέκαψε την Αθήνα και τελικά οι ορκισμένοι εχθροί Αθηναίοι και Σπαρτιάτες αντιμετώπισαν τους βαρβάρους μαζί και τους νίκησαν. Δυστυχώς οι νεοέλληνες πολύ λίγα έχουν διδαχθεί απ΄την ιστορία.

-=IMAGINOS=- είπε...

Να προσθέσω εδώ φίλε πως εγώ δεν είμαι από αυτούς που επιθυμούν να καταστραφεί η Πατρίδα για να κερδίσει η Χρυσή Αυγή ή κάποιο άλλο κόμμα. Πάνω από όλους και όλα βάζω την Πατρίδα. Εάν καταφέρουν οι κομμουνιστές να την σώσουν, θα τους χειροκροτήσω. Όποιος σώσει την Πατρίδα θα τον χειροκροτήσω.

Ανώνυμος είπε...

ωραία να σ'το πω αλλιώς.

στηρίζεις Γκριζους Λύκους για να "φύγει το μνημόνιο";

αυτό με τον Λεωνίδα είναι άκυρο τελείως και άσχετο.

και σου είπα ότι διαφωνώ πλήρως με τον τρόπο που τοποθετήσε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ η κυβέρνηση, ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΜΑΣ που θα πρέπει μετά ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Δεν σε καταλαβαίνω. Τι δουλειά έχουν οι γκρίζοι λύκοι και οι μπλε φάλαινες;

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ενήμερος της επικαιρότητος και έχω επίσης αντιληφθή τί στροφή έχει συντελεσθή μετεκλογικά σε πολλές ιστοσελίδες, οι οποίες εν μία νυκτί από πολέμιοι της αριστεράς μετεστράφησαν σε υμνητές του πατριωτισμού του Τσίπρα. Ουδέν πρόβλημα.
Όμως αυτό που είδα στην ιστοσελίδα που φιλοξενεί το σχόλιό μου με άφησε άναυδο, λόγω της ιδιαίτερης εκτιμήσεως που τρέφω προς την ιστοσελίδα, εκτός και άν κάνη χιούμορ που εγώ αδυνατώ να κατανοήσω.

Ερωτώ: είναι δυνατόν τα δύο κατωτέρω αποσπάσματα να έχουν γραφή από το ίδιο άτομο με χρονική απόσταση τριών ημερών;

"Σήμερα στη Βουλή πάγωσαν οι συριζαίοι και όχι από το κρύο αλλά από τις πρώτες υπερκωλοτούμπες του υπερήρωα των ηλιθίων Μπαρουφάκη....
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΞΥΛΟ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.... "

"Σε αυτό το σημείο όμως πρέπει να είμαστε με τον Τσίπρα στην προσπάθεια που κάνει και δεν τον βλέπω να κάνει κωλοτούμπες...."

-=IMAGINOS=- είπε...

Λοιπόν ότι ήταν να πούμε το είπαμε. Άσχετα μηνύματα με την κάθε θεματική ενότητα θα διαγράφονται στο εξής. Προβοκάτσιες σε μένα δεν περνάνε.

Ανώνυμος είπε...

Προβοκάτσια το σχόλιό μου; Ντροπή σου, και σε είχα και σε εκτίμηση.
Άσχετο το μήνυμά μου; Δεν ξέρεις ότι στη θεματική του ενότητα δεν υπάρχει δυνατότητα σχολίου;
Καλά λένε ότι στα δύσκολα φαίνεται η ποιότητα.