ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "ΥΓΡΟ ΠΥΡ by IMAGINOS" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996! ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ... ΑΚΡΟΑΣΗ!

30/1/15

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΆΚΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ.

Ανάλογο Νόμο προσπάθησε να περάσει ο Ραγκούσης του ΠΑΣΟΚ και το Συμβούλιο της Επικρατείας τον έστειλε οριστικά και αμετάκλητα στον κάλαθο των αχρήστων ως απαράδεκτο και αντισυνταγματικό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση του ΣτΕ, προσκρούουν στις επιταγές του Συντάγματος οι ρυθμίσεις για την κτήση ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς, καθώς η πολιτογράφηση που προέβλεπε ο αντισυνταγματικός νόμος Ραγκούση (3838/10) γινόταν με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα) και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης. Όπως αναφέρεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

Για να γίνει όμως αναθεώρηση του Συντάγματος , αυτή δεν μπορεί να γίνει από την παρούσα Βουλή και την Κυβέρνηση του Τσίπρα αλλά από την επόμενη που θα προκύψει από νέες εκλογές και σίγουρα η επόμενη Κυβέρνηση που θα προκύψει τότε, δεν πρόκειται να είναι και πάλι του ΣΥΡΙΖΑ..

Συγκεκριμένα το άρθρο 110 του Συντάγματος προβλέπει σχετικά με την Αναθεώρηση.

H ανάγκη της αναθεώρησης του Συντάγματος διαπιστώνεται με απόφαση της Bουλής που λαμβάνεται, ύστερα από πρόταση πενήντα τουλάχιστον βουλευτών. Mε την απόφαση αυτή καθορίζονται ειδικά οι διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν.Aφού η αναθεώρηση αποφασιστεί από τη Bουλή, η επόμενη Bουλή, κατά την πρώτη σύνοδό της, αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις.

Αφήστε λοιπόν τους συριζαίους να ονειρεύονται και να σκούζουν όσο θέλουν πως θα δώσουν τάχα ιθαγένεια στα παιδιά των λαθραίων ή και στους γονείς τους. 

9 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι... γιατί αυτοί μπήκαν δυνατά να μας εξαφανίσουν...

Ανώνυμος είπε...

Επί της πράξης άλλα νομίζω ότι γίνονται. Καταθέτω 2 προσωπικές εμπειρίες.
1) Όταν προ 4 μηνών έβγαλα νέα ταυτότητα, λόγω απώλειάς της, στην υπηρεσία έκδοσης νέων ταυτοτήτων στο αστυνομικό τμήμα, δίπλα μου περίμενε να περάσει και νεαρός έφηβος αλβανός που κράταγε στο χέρι του στα δικαιολογητικά μεταξύ άλλων και το αλβανικό του διαβατήριο.
2. Τη περασμένη Κυριακή των εκλογών ψήφισα αργά γύρω στις 6 το απόγευμα σε εκλογικό τμήμα των Πατησίων. Είχε λίγο κόσμο, όμως είδα τουλάχιστον 3-4 αλβανούς να ψηφίζουν, μάλιστα ένα ζευγάρι μεγάλων σε ηλικία μίλαγαν μεταξύ τους αλβανικά (έδινε οδηγίες η γυναίκα στον άνδρα της τι να κάνει για τη ψήφο, γιατί αυτός δεν ήξερε ελληνικά) και τους κατάλαβα.Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε Imagine αλλά παρά την απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ για την αντισυνταγματικότητα του λαθρονόμου 3838/2010 του Ραγκούση η κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε να εφαρμόσει την αναστολή του με συνέπεια από το 2012 έως σήμερα να έχουν ''ελληνοποιηθεί'' 50.000 αλλοδαπά...να μην αναφέρω και αυτούς της διετίας 2010-2012...άρα προς τι ο ενθουσιασμός σου;
AYTΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ''ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ'' ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ!
Και που να δεις στις κατατάξεις του στρατού τι γίνεται!!!!
Αλβανοί,Πολωνοί,Ρώσοι,Γεωργιανοί νεοσύλλεκτοι παρουσιάζονται.Σε λίγο οι Έλληνες στρατιώτες θα είναι μειονότητα.
Μην αναφέρω και την κατάργηση του ελληνικού γένους ως προϋπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές αξιωματικών.Σε λίγα χρόνια λοχαγός και συνταγματάρχης στον ''ελληνικό'' στρατό θα είναι ο Ιμπραήμ και ο Κεμάλ!
Τι να λέμε τώρα;

-=IMAGINOS=- είπε...

31 Ιανουαρίου 2015 - 12:45 π.μ.
Οι Σαμαροβενιζέλοι καταγάμησαν το Σύνταγμα και ποτέ δεν σεβάστηκαν τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Αυτά τα ξέρουμε. Ο Συριζα αυτό ακριβώς κατήγγειλε τόσο καιρό και έλεγε πως μόλις πάρει την εξουσία θα εφαρμόσει κατά γράμμα τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων. Αν τολμάει ας κάνει τώρα την κωλοτούμπα.

-=IMAGINOS=- είπε...

Avgardor χέσε μας. Ιθαγένειες δεν δίνονται και δεν μιλάμε για όσους έχουν 10 χρόνια με νόμιμη παραμονή στην χώρα. Αυτοί το δικαιούνται όπως παντού στον κόσμο συμβαίνει. Ελάχιστοι παίρνουν εξάλλου την ιθαγένεια ακόμα και εάν την δικαιούνται γιατί με την ιθαγένεια έχουν λιγότερα δικαιώματα και προστασία από το κράτος και πρέπει να πάνε και φαντάροι. Χωρίς ιθαγένεια προστατεύονται πλήρως αό το κωλοκράτος και δεν πληρώνουν και τίποτα και πουθενά. Αν δεν ξέρεις να μη μιλάς.

-=IMAGINOS=- είπε...

Ρε είσαι παλαβός; Μου στέλνεις 6 ίδια μηνύματα; 10 χρόνια ναι. Δεν είναι όλοι παράνομοι. Εγώ μιλώ για όσους έχουν έλθει νόμιμα, όπως φοιτητές, επιχειρηματίες κλπ. Λοιπόν αυτοί παίρνουν υπηκοότητα στα 10 χρόνια, τι να κάνουμε τώρα; Παντού αυτό συμβαίνει. Για τους παρανόμους και εγώ θέλω να απελαύνονται άμεσα και ποτέ να μη παίρνουν ιθαγένεια όσο και να βρίσκονται στη χώρα αλλά αυτά ποιος θα τα κάνει; Μόνο μία ΧΑ. Τώρα για κάτι ομογενείς από Αλβανίες Γεωργίες Ρωσίες που τάχα παρουσιάζονται ως ομογενείς, πάλι εγώ φταίω; Μόνο αυτοί ζητούν πάντως ιθαγένεια και ελάχιστοι. Αραπάδες, πακιστανοί κλπ δεν θέλουν ιθαγένειες για δύο λόγους, γιατί θα αποκτήσουν έτσι υποχρεώσεις καθώς και θα χάσουν το τσάμπα σε όλα, και δεν παίρνουν ιθαγένεια γιατί απλά το δικό τους κράτος τους το απαγορεύει να έχουν δύο ιθαγένειες και προφανώς δεν θέλουν να χάσουν την δική τους.

Ανώνυμος είπε...

που να ξερω οτι λαμβανεις τα μηνυματα οταν δεν τα δημοσιευεις;

δεν εχεις καταλαβει ακομα τι συμβαινει με τις ιθαγενειες και ποσες εχουν δωσει σε ανθρωπους που μπηκαν παρανομα και αργοτερα νομιμοποιηθηκαν,θα βγαινουν αποτελεσματα και θα τριβουμε τα ματια μας θα αναρωτιομαστε πως,οπως συμβαινει ηδη


ελληνοποιησεις μια χαρα εχουν γινει τοσο απο την ν.δ. οσο και απο το
πασοκ τα τελευταια χρονια,φυσικα με τον συριζα η κατασταση θα
επιδεινωθει ακομη περισσοτερο

εκατονταδες
χιλιαδες αλλοδαποι εχουν αποκτησει την ελληνικη
ιθαγενεια,ανθρωποι που μπουκαραν παρανομα στην ελλαδα,για ποιες αυστηρες
προδιαγραφες λοιπον να μιλαμε;η μαχαιρια στο σωμα της ελλαδας και της
εθνικης μας ομοιογενειας εχει ηδη ξεκινησει,να φανταστεις ο προεδρος των
αλλοδαπων απο το μπαγκλαντες σε λιγοτερο απο 10 χρονια απο τοτε που
μπουκαρε παρανομα στην Ελλαδα
απεκτησε την ελληνικη ιθαγενεια,δεν ειναι τυχαια που του την εδωσαν ωστε
να καθοδηγει αργοτερα τι να ψηφισουν,ξερουν πολυ τι κανουν,ο κοσμος
δυστυχως δεν ξυπναει,θα παιρνονται αποφασεις και θα τριβουμε τα ματια
μας και θα αναρωτιομαστε πως;αλλα θα ειναι ηδη πολυ αργα,διαβασε τι γινεται στις υπηρεσιες απο ενα σχολιο ενος φιλου:
''"Ημεδαποί" .
πόσοι καθαρόαιμοι Γεωργιανοί (που λάδωσαν στην Ελληνική πρεσβεία)
και πόσοι αθίγγανοι δεν κρύβονται πίσω από τον όρο "ημεδαποί"!!

Χθες μιλούσα με έναν Έλληνα από την Ίμβρο. Πήγε πρόσφατα να πάρει την
Ελληνική ταυτότητα (οι Έλληνες της Ίμβρου έχουν Τουρκική υπηκοότητα).
Τον ρώτησαν αν θέλει να ορκιστεί στο κοράνι!!! Ρε είμαι Έλληνας τους
απάντησε. Τι με πέρασες. Σε λίγο κατάλαβε γιατί τον ρώτησαν:
Όλοι
σχεδόν οι υπόλοιποι, που ορκίστηκαν για να πάρουν την Ελληνική
υπηκοότητα, ήταν Αλβανοί. Γεωργιανοί κάθε καρυδιάς καρύδι ..
"ημεδαποί"!!!''

-=IMAGINOS=- είπε...

Αυτά τα ξέρουμε. Και το 2000 στις εκλογές τότε, ο Σημίτης έδωσε την ιθαγένεια σε 250.000 ρωσοπόντιους που δεν είχαν καμία σχέση με τον ελληνισμό. Μόγγολοι καυκασιανοί ήταν και έτσι πήρε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ. Εγώ σου λέω τι λέει όμως ο νόμος και ο νόμος δεν το επιτρέπει αυτό όπως και δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το ΣτΕ να δίνεται η ιθαγένεια αυτομάτως σε παιδιά αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα όπως θέλει να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να το πράξει αυτό εάν δεν αναθεωρηθεί το Σύνταγμα. Και για αυτούς και άλλους λόγους εγώ στηρίζω τη ΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

ηδη τωρα (χωρις συριζα φαντασου τι εχει να γινει με συριζα)δινουν κατα μεσο ορο καθε χρονο 16000-17000 ιθαγενειες και αλλοιωνουν σιγα σιγα την βουληση του ελληνικου λαου και την πληθυσμιακη του συνθεση,σε μια δεκαετια εχεις 160000-170000 λαθροελληνες που ψηφιζουν αντε να βγαλεις μετα πατριωτικη κυβερνηση

το στε θα το παρακαμψουν ή το πολυ να υιοθετησουν το νομοσχεδιο που θα εφερνε η νδ που προκειται για επαναφορα του λαθρονομου ραγκουση (http://www.eglimatikotita.gr/2014/11/18_19.html http://www.eglimatikotita.gr/2014/11/9-6.html) αυξανοντας απλα λιγο το χρονικο οριο προκειμενου ανηλικος ή ενηλικας αλλοδαπος να αποκτησει την ελληνικη ιθαγενεια,και ετσι πολλοι περισσοτεροι αλλοδαποι θα αποκτουν την ελληνικη ιθαγενεια καθε χρονο,η χωρα οδηγειται προς διαλυση και μετατρεπεται σε χωρο

συμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ 6000 ανηλικοι απεκτησαν την ελληνικη ιθαγενεια βασει του νομου ραγκουση,δυστυχως δεν μας ενημερωνει τον αριθμο των ενηλικων αλλοδαπων που απεκτησαν και αυτοι την ελληνικη ιθαγενεια βασει του λαθρονομου,θυμαμαι παλαιοτερα να ειχα διαβασει συνολο ολοι μαζι(ανηλικοι και ενηλικες)20000-40000,το σημαντικο ειναι οτι κανεις δεν ενδιαφερθηκε να τους την ακυρωσει αφου το ΣτΕ εκρινε τον νομο Ραγκουση αντισυνταγματικο,ομοιως ουδεμια κινηση εγινε για να ακυρωθουν οι εκλογες ΤΑ του 2010 οπου βασει του νομου ραγκουση μπορουσαν να συμμετεχουν και αλλοδαποι απο τριτες χωρες χωρις να εχουν αποκτησει την ελληνικη ιθαγενεια(και αυτο κριθηκε αντισυνταγματικο), μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση που κανεις δεν κινηθηκε ακομα και απο κομματα που κινουνται στον εθνικιστικο-πατριωτικο χωρο δεν ειδαμε απολυτως καμια κινηση,μου φαινεται πολυ υποπτο ολο αυτο