ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "ΥΓΡΟ ΠΥΡ by IMAGINOS" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996! ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ... ΑΚΡΟΑΣΗ!

27/8/14

ΠΡΟΣΟΧΗ! Άκρως βλαπτική η δράση του γαβγίσματος των σκύλων στον άνθρωπο! Να φορολογηθούν αμέσως οι κάτοχοι σκυλιών και να αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης όπως ακριβώς και τα... παιδιά μας! Επίσης να επιβάλονται αμέσως τουχτερά πρόστημα και κατάσκεση του σκύλου σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν παίρνει όλα τα μέτρα ώστε να μην ενοχλεί ο σκύλος του τους γείτονες.

Τα γαβγίσματα είναι η μοναδική ανεξέλεγκτη και απρόβλεπτη πηγή θορύβου που απαντάτε παντού σε πόλεις και επαρχίες μέχρι και την πιο απόμερη γειτονιά. Ενώ ο κυκλοφοριακός θόρυβος καλύπτει ποσοστό 15-20% σε αστικές περιοχές, τα γαβγίσματα το ελάχιστον 60%!!!.

Τα γενικά χαρακτηριστικά της ηχορύπανσης από γαβγίσματα.

1. Υψηλή ένταση θορύβου της τάξεως 85db

2. Συναντάται σε κάθε γειτονιά. Μπορείς να επιλέξεις ένα σπίτι που δεν είναι κοντά σε κυκλοφοριακό θόρυβο αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα σπίτι που να μην υπάρχουν ακούγονται γαβγίσματα, ακόμα και σε ξενοδοχεία που υποτίθεται ότι πας για να ξεκουραστείς.

3. Συχνότητα και διάρκεια εμφάνισης απρόβλεπτη και συνεχής, ανεξάρτητος ωρών κοινής ησυχίας. (υπάρχουν γειτονιές που ακούγονται κυριολεκτικά επί ολόκληρο το 24ωρο γαβγίσματα)!!

4. Εκπέμπονται συχνότητες 2- 5khz οι οποίες είναι οι πιο ενοχλητικές και επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου συν ότι είναι διαπεραστικές ακόμα και με κλειστά παράθυρα.

5. Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο μπορεί να βρίσκεται πολύ μεγάλος αριθμός σκύλων και μόλις γαβγίζει ο ένας να ακολούθων και οι υπόλοιποι έτσι χωρίς λόγο.

6. Ένα και μόνο σύντομο και δυνατό γαύγισμα αρκεί για να προκληθεί ανεπιθύμητη αφύπνιση η να αποσπαστεί η προσοχή κλπ αυτό το χαρακτηριστικό τα καθιστά τα ενοχλητικότερα κατοικίδια.

7. Σε πυκνοκατοικημένες περιοχές δεν μπορείς να εντοπίσεις από πιο σπίτι ακριβώς προέρχεται το γαύγισμα διότι γαβγίζει και μέχρι να πας αν μπορείς εκείνη την ώρα έχει σταματήσει και έτσι δεν γνωρίζεις ποιος είναι ο κάτοχος του. 8. και όλα αυτά κάθε μέρα.

Επιπτώσεις

1. Πλήττεται χωρίς λόγο το αναφαίρετο δικαίωμα ώστε να ζούμε σε ένα ήσυχο περιβάλλον.

2. Σύμφωνα με το παγκόσμιο οργανισμό υγείας αλλά και πολυάριθμες μελέτες σε μεγάλα πανεπιστήμια έχει τεκμηριωθεί επαρκώς η βλαπτική δράση του θορύβου στον άνθρωπο.  Ενδεικτικά ο θόρυβος προκαλεί βλάβες στο νευρικό, κυκλοφοριακό, γαστρεντερικό και ενδοκρινικό σύστημα καθώς επίσης και στον ψυχισμό του ανθρώπου. Επίσης επηρεάζει την  ικανότητα και τον βαθμό αποδοτικότητας των εργαζομένων και φοιτητών, μαθητών στα καθήκοντά τους, προκαλεί σωματική κόπωση, εμφάνιση πονοκεφάλων και ημικρανιών και συναισθημάτων όπως ανησυχία και αβεβαιότητα έκθεση θορύβου μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και στην κατάθλιψη. Ακόμα αναφέρονται διαταραχές στην πέψη, τον ύπνο, τη συμπεριφορά, ταχυκαρδία, άγχος, υπερένταση, υπέρταση, εκνευρισμό, και αισθήματα δυσαρέσκειας.

3. Τρομοκρατούν τα μικρά παιδιά αλλά και ενηλίκους στα πάρκα και όχι μόνο.

4. Επιτίθεται και μεταδίδουν αρρώστιες σε ανθρώπους.

5. Αφοδεύουν παντού, σε κοινοχρήστους χώρους, πάρκα και στις ρόδες ΙΧ μας.

6. Και επειδή οι φιλόζωοι κάτοχοι τους μια μέρα τα πετάνε στο δρόμο σκοτώνονται από τα ix με κίνδυνο να γίνει τροχαίο ατύχημα με απώλειες ανθρώπινες ζωές και τραυματισμούς.

7. Και γενικώς σε κάθε δρόμο βλέπουμε αηδιαστικά κουφάρια που εκλύουν  δυσοσμία.

8. Τα δημόσια πάρκα γίνονται μη επισκέψιμα από τους πολίτες για λογούς υγιεινής.

9. Το σημαντικότερο, γίνονται αίτια να μαλώνεις και να χαλάς τις καλές σχέσεις με τους γείτονες που έχεις.

Απλές και εφικτές προτάσεις για αντιμετώπιση της αφόρητης ηχορύπανσης.

1) Δεν μπορεί να προβάλετε μόνο ο σκύλος ως το μοναδικό κατοικίδιο ζώο και τα υπόλοιπα ζώα ινδικά χοιρίδια ,τροπικά ψάρια, κατοικίδια φίδια, παπαγάλοι και δεκάδες αλλά συντρόφια προσφέρουν και εξίσου συμπαθητικά είναι. Άρα δεν πρέπει να προβάλετε τόσο έντονα και να αποτελεί την πρώτη επιλογή.

2) Να έχουν σκύλο μόνο όσοι είναι υπεύθυνοι να τον συντηρούν. Υπάρχει μια μεγάλη διαφοροποίηση που αποτελεί την ρίζα του προβλήματος μεταξύ ορισμένων ανεύθυνων και αδιάφορων κατόχων που θεωρούν το σκύλο ως παιχνίδι με μπαταριές, μόδα η το αγοράζουν απλά επειδή έχει και ο γείτονας με αποτέλεσμα και σκύλος να υποφέρει και να κακοποιείτε από την μεταχείριση και ενοχλητικός να γίνεται για τους γείτονες. Ενώ αντίθετα υπεύθυνοι, φιλόζωοι αλλά και επαγγελματίες κάτοχοι που γνωρίζουν πολύ καλά πώς να διατηρήσουν ένα σκύλο και να δείχνουν σεβασμό προς τους γείτονες, αυτοί καλώς έχουν τους σκύλους. Συνεπώς είναι απόλυτα αντιληπτό ότι στην πρώτη περίπτωση πρέπει να συνδράμουν όλοι ώστε να αφαιρεθούν άμεσα από του κατόχους μετά από βάσιμες καταγγελίες τα σκυλιά που κακομεταχειρίζονται πχ μένουν χωρίς τροφή είναι όλη τους την ζωή αλυσοδεμένα η παρατημένα ως αδέσποτα γαβγίζουν τα μεσάνυχτα και ενώ οι ιδιοκτήτες τους είναι δίπλα ακριβώς, δεν κάνουν τίποτα και πολλά αλλά. Καθώς όσοι έχουν πλέον σκύλο να περνάνε υποχρεωτικά από σεμινάρια ενώ επίσης να εκπαιδεύονται και οι σκύλοι για να μην γαβγίζουν χωρίς λόγο και αίτια όλη την μέρα. (Πιστοποιητικό εκπαίδευσης να προσκομίζεται με την δήλωση του σκύλου)

3) Να αντιστοιχεί ένας σκύλος σε ένα κάτοχο και όχι παραπάνω που αιτούνται σήμερα μερικοί κάτοχοι τους. Για τα αλλά κατοικίδια ινδικά χοιρίδια, γάτες, παπαγάλοι κλπ ας είναι και 3 και 4 δεν ενοχλούν κανένα. Γιατί χωρίς περιορισμό σε ένα οικοδομικό τετράγωνο μπορεί να τύχει να έχουμε και 100 σκύλους.. Δεν θα γίνουν οι πολυκατοικίες και οι γειτονίες εκτροφεία σκύλων. Δεν προορίζονται και δεν έχουν χρήση γης για αυτό το λόγο, τα σπίτια αποτελούν καταφύγιο ηρεμίας των ανθρώπων. Επίσης το να είναι ένας φιλόζωος πραγματικά δεν εκδηλώνεται με το να έχει 4 και πλέον σκυλιά στο σπίτι του που ενοχλούν και τους γείτονες. Υπάρχουν χιλιάδες ζώα που βασανίζονται φρικτά για να γίνουν κρέας και χιλιάδες ακόμα που απειλούνται υπό εξαφάνιση για αυτά τι κάνουν οι φιλόζωοι; Εκεί μπορούν να δείξουν πραγματικά το δυναμισμό τους, τα φιλοζωικά τους αισθήματα και να σώσουν τα ζώα.

4) Η πιο απλή και εφαρμόσιμη λύση είναι η διατήρηση των σκύλων ως ζώα συντροφιάς να επιτρέπονται αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και σε κλειστούς χώρους όχι σε αυλές, μπαλκόνια, ακάλυπτους ταράτσες κλπ.

5) Να χωροθετηθεί ένα πάρκο κατοικίδιων (είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό κλειστό η ανοιχτό) κοντά σε κάθε δήμο που θα μπορούν οι φιλόζωοι δημότες είτε να έχουν εκεί τα δικά τους επιπλέον σκυλιά πάνω από ένα η να φροντίζουν αυτά που υπάρχουν.

6) Σε περίπτωση παρατημένης αδιαφορίας του ιδιοκτήτη να απομακρύνετε ο σκύλος, η να θεωρείτε ευθεία παράβαση όποτε να κόβετε κλήση από την δημοτική αστυνομία πχ 160 ευρώ υπέρ του πράσινου ταμείου και 140 ευρώ ως αποζημίωση για τους κατοίκους που ενοχλούνται. Στην κυπριακή νομοθεσία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές προβλέπονται πολλαπλάσια πρόστιμα για την όχληση από γαβγίσματα.

7) Η ηχορύπανση από τους γαβγίσματα να θεωρείτε όλο το 24ωρο και όχι μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας. Οι παραπάνω βλαπτικές επενέργειες στην υγεία του ανθρώπου θα προκληθούν ανεξαρτήτως ωρών κοινής ησυχίας, δεν υπάρχει κάποια ανοσία αν είναι ώρα πχ είναι 10 το πρωί.

8) Ως προς της ασφάλεια που υποτίθεται ότι προσφέρουν.. θα θεωρούσατε ποτέ αξιόπιστο ένα συναγερμό που κτυπάει συνεχεία; Έτσι ακριβώς και ο σκύλος γαβγίζει όποιος περνά έξω από ένα σπίτι από το πρωί μέχρι το βραδύ όλοι κλεφτές είναι; Τώρα αν θέλει να κοιμάται κάποιος ήσυχος ας επένδυση σε ένα καλό και αξιόπιστο σύστημα συναγερμού που εγγυάται την ασφάλεια του και θα αποτρέψει την είσοδο σε κλεφτές και ως τελευταία επιλογή σε μια ειδικά εκπαιδευμένη ράτσα που θα γαβγίζει και επιτίθεται όταν προσπαθήσει μόνο όταν κάποιος εισβάλει στο σπίτι. παρά ένα συνηθισμένο σκυλάκΙ που μόλις δει τους κλεφτές θα τρέξει να φύγει όπως και έχει συμβεί..

9) Πολλοί δεν γνωρίζουν μάλιστα πως η μόνιμη διατήρηση και παραμονή των σκύλων και ωδικών πτηνών σε μπαλκόνια και αυλές, απαγορεύεται από τον νόμο, εντούτοις ο νόμος δεν εφαρμόζεται από τα αρμόδια όργανα του κράτους!!

ΤΕΛΟΣ, ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΥΤΟΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΑΣ.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΝΟΣ WESTIE (WEST  HIGHLAND WHITE TERRIER) ΟΜΩΣ ΦΡΟΝΤΙΖΩ, ΠΑΙΡΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΩ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΑ ΣΑΝ ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΤΟΥΣ.


ΠΗΓΗ  http://www.tovima.gr/opinions/useropinions/article/?aid=420441