ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "ΥΓΡΟ ΠΥΡ by IMAGINOS" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996! ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ... ΑΚΡΟΑΣΗ!

16/3/14

Παραδοχή από Βερναρδάκη (Public Issue): Στην αδιευκρίνιστη ψήφο κρύβονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης της Public Issue σε συνέντευξη του στο tvxs.gr προσπαθεί να καλύψει τα νώτα του ενόψει της πανωλεθρίας που θα υποστούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων το βράδυ των εκλογών.

Η δικαιολογία για τα αλλοπρόσαλλα ποσοστά που δίνουν οι χαλκευμένες δημοσκοπήσεις βασίζεται σε τρεις άξονες: 1) Το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό και δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις 2) Οι έρευνες δεν λαμβάνουν υπόψη μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, τον "λαουτζίκο", που δεν συμμετέχει στις έρευνες και 3) Πολλοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν δηλώνουν την προτίμησή τους λόγω της μιντιακής και κρατικής τρομοκρατίας που επικρατεί κατά των Ελλήνων Εθνικιστών.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης απάντησε σχετικά:

"Πώς ερμηνεύεται το τεράστιο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου στην δημοσκόπηση της Public Issue;

Είναι λογικό. Πρέπει να συνεκτιμήσουμε ότι η ερώτηση αφορούσε τις ευρωεκλογές οι οποίες είναι σε δύο μήνες. Είναι πολύ νωρίς. Επίσης, δήλωση ψήφου κάνει περίπου ο ένας στους δυο. Στην διαμόρφωση αυτής της εικόνας συμβάλλουν και οι αρνήσεις, τα κλειστά σπίτια, τα ακατάλληλα άτομα. Σκεφτείτε ότι πλέον εκτός του «φακού» των δημοσκοπήσεων είναι το 80%-90%. Άρα έχουμε να διαχειριστούμε ένα πολύ μικρό κομμάτι του εκλογικού σώματος, λόγω κοινωνικών συνθηκών, κάτι που κάνει και το εργαλείο των δημοσκοπήσεων κάπως επισφαλές. Κάποτε δουλεύαμε με το 50% του εκλογικού σώματος. Όμως αυτό το 90% κάπως θα πρέπει να κινηθεί εκλογικά. Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο, αλλά δεν επιδέχεται απάντησης. Υπάρχει ένα ερώτημα, εάν θα πάει το ποσοστό αυτό στην κάλπη. Πόσο θα πάει; Οι μισοί; Σχεδόν όλοι; Κανένας; Επιπλέον, εφόσον φτάσουν όλοι αυτοί στην κάλπη, η ψήφος τους δεν θα είναι συστημική: δηλαδή δεν θα είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ελιά, ΔΗΜΑΡ ή άλλοι σχηματισμοί των τελευταίων ετών. Το πού θα πάει βέβαια είναι ασαφές.

Το Ποτάμι μπορεί να ξεφουσκώσει;

Προφανώς. Αλλά το πώς εξηγείται το ποσοστό του ακριβώς θα πρέπει να περιμένουμε ένα δεκαπενθήμερο για να το δούμε. Μέχρι στιγμής υπάρχει η απήχηση στα μίντια. Και επειδή μιλάμε, όπως είπαμε για ένα 10% του εκλογικού σώματος πιο ασφαλές οικονομικά και πιο εκτεθειμένο στα μίντια είναι επόμενο να βλέπουμε αυτά τα ποσοστά. Όμως όπως είπαμε, όλα αυτά δεν εκφράζουν απολύτως την γενική τάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :