ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "ΥΓΡΟ ΠΥΡ by IMAGINOS" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996! ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ... ΑΚΡΟΑΣΗ!

18/11/13

Ο Μήτρογλου έγραψε στ' αρχίδια του τον Εθνικό Ύμνο.... BINTEO...

 
Ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές της Ρουμανίας και της Ελλάδας κάθονταν προσοχή στο άκουσμα των εθνικών τους ύμνων, ο τουρκόσπορος Μήτρογλου έδειχνε να δυσανασχετεί στο άκουσμα του εθνικού μας ύμνου, κοίταγε το έδαφος, κουνιότανε σαν πιθηκοειδές με τα χέρια στη μέση, έκανε μορφασμούς κλπ.. Ρε μαλάκα δεν σου είπαμε να τραγουδήσεις αλλά δε σου έχουν μάθε ακόμα πως όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος της χώρας μας ή άλλης χώρας καθόμαστε σε στάση προσοχής; 

Τι διάλο, σε τι σχολείο σε πήγανε ρε γύφτο; Συριζαίικο ή μήπως δεν πήγες καθόλου σχολείο; Στρατό πήγες; Μήπως και εσύ το έπαιξες κουνιστή συκιά ή τρελομάκης και την έκανες και από το στρατό; Αλλά τι λέω, λογικό είναι, αφού ένας με επίθετο που καταλήγει σε -ογλου τι άλλο εκτός από τουρκόσπορος μπορεί να είναι; Εξάλλου φαίνεται και από τη φάτσα του που είναι γνήσια γυφτοτουρκομόγγολη...

11 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Για πρώτη φορά θα διαφωνήσω μαζί Ιμάτζινε ως προς το επίθετο (αν και το δικό μου δεν καταλήγει σε "ογλου"). Ναι μεν καταλήγει στο τουρκικό "ογλου" αλλά αρχίζει από "Μητρο" ενώ αντιθέτως υπάρχουν επίθετα που καταλήγουν π.χ σε "γιάννης" αλλά αρχίζουν από το τουρκικό "Καρα" και αυτά τα επίθετα είναι πάρα πολλά και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι όσοι τα έχουν δεν είναι και Έλληνες. Εξάλλου και αυτοί που καίνε την σημαία μη νομίζεις ότι οπωσδήποτε έχουν τέτοια επίθετα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ! ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ Ή ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ( ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ )...

asepites είπε...

Πολύ σωστή και η δική σου κριτική αλλά στην αιτιολόγηση της έκανες-και εσύ δυστηχώς-μια μεγάλη πατάτα.

Να έλεγες ότι επειδή η γκόμενα του είναι γερμανίδα-που είναι-και για αυτό έχει ενστερνιστεί ΑΝΤΙ-ελληνικές συμπεριφορές να έλεγα δένει.
Να έλεγες ότι τον έχουν διπλαρώσει περίεργες και ΑΝΤΙ-ελληνικές παρέες που βλέπουν ότι η εθνική ελλάδος καλπάζει και θέλουν έτσι να περάσουν ΑΝΤΙ-εθνικιστικά μυνήματα-που ισχύει και το ξέρω-να έλεγα οκ.
Τον χρησιμοποιούν πως να το πω αλλιώς, ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΈΠΕΤΕ;
Αλλά να χρησιμοποιείς το ατυχές επιχείρημα της κατάληξης -ΟΓΛΟΥ που έχουν πάρα πολλοί απο τους περίπου 1 στους 4 Έλληνες σήμερα καταγόμενοι απο τη σκλάβα μικρά ασία, ανατολική θράκη και πόντο δείχνει άγνοια και παίζουμε έτσι άθελα μας το παιχνίδι των ανθελλήνων.(το 1922 ήρθαμε περίπου 1.500.000 Έλληνες στην τότε Ελλάδα των 5.000.000)

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ για παράδειγμα σημαίνει "του παπά ο γιός".
Ξέρετε πολλούς "τουρκόσπορους" που να είχαν πατέρα τούρκο παπά-ιερέα;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΘΕΤΟΥ Ε;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ Ε;
Απλώς δικές τους ήταν οι κρατικές δομές και τα ληξιαρχεία στην μικρά ασία και έτσι υπαγόρευαν στους σκλάβους έλληνες να ονομάζονται.
Αναφέρω και τον πόντο γιατί μετέπειτα αρκετοί πόντιοι το άλλαζαν σε -ιδης αλλά υπάρχουν και αρκετοί πόντιοι με κατάληξη -ογλου.
ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ.

Ξέρω και το λέω αφου η μία γιαγιά μου-εκ του πατρός μου-ήταν βέρα ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΑ αλλά αυτή και οι γονείς της είχαν γεννηθεί στη βόρεια μικρά ασία(βυθινία παφλαγονία)
Άρα...άρα με την λογική ότι είχε γεννηθεί στη μικρά ασία ήταν τουρκόσπορος άρα και το ΑΙΜΑ της δηλαδή οι μανιάτες είναι τουρκόσποροι!!!(να σημειώσω ότι αρχικά μιλούσε ελάχιστα ελληνικά μέχρι να έρθει στην ελλάδα.Προφανώς με αυτή τη λογική και ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ που ήταν σλαβόφωνος και όταν τον εκτελούσαν στο μοναστήρι(μπίτολα) οι μόνες ελληνικές λέξεις που ήξερε ήταν ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ φαντάζομαι βούλγαρος ήταν ε;)
Εμείς δηλαδή που είμαστε ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ να ακολουθούμε λογικές του αριστερού ανθελληνισμού;
Θέλεις να στο προχωρήσω;
(Και αυτό γιατί έχω ψάξει και ψάχνω ακόμα το γενεαλογικό μου δέντρο με ένα ΔΩΡΕΑΝ προγραμμα το myheritage.gr όπου έχω φτάσει στα μέσα του 1750 περίπου.εννοείται ψάχνω και ρωτω συγγενείς μου αλλά το πρόγραμμα αυτό με βοηθά στην καταγραφή)
Η άλλη μου η γιαγιά ξέρεις απο που έλκυε την καταγωγή της;ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.Είχαν πάει το 1850 περίπου σε ένα-ακόμα-κατεχόμενο χωριό της ανατ.θράκης ηπειρώτες τεχνίτες να φτιάξουν κάτι γέφυρες και έμειναν κάποιοι και παντρευτηκαν.
Άρα ΑΙΜΑ ελληνικό ηπειρώτικο.

asepites είπε...

Αμα θέλεις σε πάω και στην κρήτη όπου ο πολύ-προπάπους μου έφυγε απο κει τελη 1700 επειδή έιχε σκοτώσει τούρκους και που πήγε;μικρά ασία γιατί τον κυνηγούσαν οι τουρκαλάδες.

Ας σταματήσω όμως εδώ αφού κάποτε θα λάμψει η αλήθεια ότι βεβαίως και αρκετοί τότε δεξιοί και κεντρώοι(βασιλικοί και βενιζελικοί) μιλούσαν για... "τουρκόσπορους" αλλά τη μεγαλύτερη ζημιά την είχαν κάνει οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ(όχι όλοι) που μιλούσαν για κατακτητικό πόλεμο και ότι έρχονται οι...απέναντι να τους δώσουν χωράφια και δουλειές.Κανείς όμως δε μιλάει-ή δεν έμαθε-ότι ακόμα περισσότεροι ήταν οι ελαδίτες που συμπεριφέρθηκαν στα αδέρφια τους από απέναντι άψογα ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΊΝΑΙ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ.
Έχουν δουλειά πολύ να κάνουν πλέον οι κάθε λογης πολιτιστικοί μας σύλλογοι και να είστε σίγουροι ότι θα κάνουν και θα κινούνται πλέον σε πολύ εθνικιστικούς ρυθμούς.
Δεν μιλώ για τους ποντιακούς συλλόγους αφού αυτοί είναι παλίκαροι και θα γίνουν ακόμα πιο εθνικιστικοί αλλά για τους υπόλοιπους.Ξέρω τι λέω.Δεν μπορεί σε κάθε χωριό και κωμόπολη να ανοίγει και μια Τοπική Οργάνωση Χ.Α. αλλά θα έχουμε συλλόγους χρυσαυγίτικους.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τα 20.000.000 των ιταλιωτών που ΝΑΙ, είναι ιταλοί ΠΟΛΙΤΕΣ αλλά όχι στο γένος.Απλά μιλάνε ιταλικά και προσέυχονται καθολικά και όχι ορθόδοξα.Ε και;

Y.Γ. Λίγα παραπάνω όπλα.λίγα ακόμα να φτάσουν στα 25 εκατ των αλεβιτών της τουρκίας και να κάνει το μεγάλο μπαμ ο άσαντ ο αλεβίτης και θα δείτε μαζί με τους κούρδους τι χουνέρι θα πάθει η βρώμα η τουρκία και πόσα εκατομύρια ΕΛΛΗΝΟΣΠΟΡΩΝ θα εκδηλωθούν.

-=IMAGINOS=- είπε...

Όταν κοιτάς κάτω και βάζεις τα χέρια στη μέση, είτε κατουράς είτε σου κάνουν πίπα. Και εάν έχεις νευρικότητα, μπορείς να την έχεις αλλά όταν σε βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι από την TV δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και να φοράς και το εθνόσημο στην φανέλα σου. Έχετε δει πολλούς ποδοσφαιριστές να φέρονται έτσι στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας τους; Εγώ δεν έχω δει κανέναν πάντως πλην του Μήτρογλου. Εάν ο τύπος αυτός είναι αμόρφωτος και απαίδευτος γύφτος, και δεν έχει μάθει στοιχειώδη πράγματα σεβασμού, να του τα μάθουν με το ζόρι για να μη μας ξεφτιλίζει ως χώρα. Εάν ήταν ο Μήτρογλου Κολομβιανός, Αργεντίνος ή Βραζιλιάνος ή Τούρκος, θα τον είχαν πυροβολήσει τώρα στην κυριολεξία. Εγώ δεν βάζω πάνω από την εθνική αξιοπρέπεια μου ως Έλληνος τις ομάδες. εάν εσείς την βάζετε τη δική σας, πρόβλημά σας. Τέλος να πω πως το -ογλου είναι η κοινότυπη κατάληξη των τούρκικων επιθέτων, κάτι σαν το -πουλος στα ελληνικά επίθετα. Όταν ένας ξένος ακούει ένα επίθετο όπως Παπαδόπουλος, ξέρει αμέσως πως είναι Ελληνικό και όταν ακούει ένα επίθετο όπως Τουρμούσογλου ξέρει πως είναι τούρκικο, τι να κάνουμε τώρα...;;

Για μένα αυτός που κουνιέται σαν πιθηκοειδές και με τα χέρια στη μέση την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου φορώντας και το εθνόσημο και να σε βλέπουν και μερικά εκατομμύρια κόσμου στο εξωτερικό κυρίως, αντί να κάθεται για 40 δευτερόλεπτα που κρατάει ο ύμνος σε στάση προσοχής, είναι τουρκόσπορος καθαρά και ξάστερα και επιβεβαιώνει την κατάληξη του επιθέτου του... εφόσον αυτή λήγει και σε ογλου..

Από τις πράξεις μας λοιπόν κρινόμαστε. Η συμπεριφορά του Μήτρογλου αρμόζει μόνο σε τουρκόσπορο. Απλά όπως είπα, η κατάληξη του επιθέτου του, ενισχύει τον χαρακτηρισμό του ως τουρκόσπορου. Αλλά τώρα να μη πιάσουμε και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του Μήτρογλου διότι αυτά παραθέτουν κατευθείαν στην μογγόλικη ράτσα των πρωτοοθωμανών.

Εμένα λοιπόν και για να το τελειώνουμε το θέμα, με ενδιαφέρει το ότι ως αθλητής της εθνικής με το εθνόσημο πάνω, στην ανάκρουση του εθνικού ύπνου φέρεται ως τουρκόσπορος και ξεφτιλίζει την χώρα μας. Σκεφτείτε να βλέπατε τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Τουρκίας ή της Βραζιλιας και όποιας άλλης θέλετε εσείς, να κουνιιούνται σαν πιθηκοειδή την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού τους ύμνου, τι θα λέγατε μετά για τους τούρκους, τους βραζιλιάνους κλπ

Agisilaos είπε...

Στον μήτρογλου,και σε όλα τα τσογλανοειδή του ειδους αυτου,επετραπει και μαλιστα ενθαρρυνθηκαν τετοιες αλητικες πιθηκοειδεις και αντεθνικες συμπεριφορες,απο ενα ξεπουλημενο προδοτικο καθεστως,εδω και 40 ετη...και αφου ο εν λογω πιθηκομογγολος γραφει στα παπαρια του τον εθνικο υμνο,την σημαια και το εθνοσημο που φοραει ,ντροπιαζοντας το,θα επρεπε να βρεθει καποιος να τον στειλει απο εκει πουρθε...Αλλα που;;;Σ'αυτο το κωλοχανειο;ΚΑΝΕΙΣ!Κι αυτοι που υπαρχουν,τους εχουν στη φυλακη..Και στα τετοια μου αν οι μητρογληδες ειναι ποδοσφαιρικης αξιας του Μαραντονα.Ουτε για φτυσιμο δεν ειναι...

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΑΠ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΣΩΣ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ! ΑΥΤΟΣ ΗΔΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑΛΟΝΑ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕ ΞΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΟ ΠΡΙΜ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ! ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΧΡΥΣΩΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΣΥ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΞΕΛΑΡΥΓΓΙΑΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΥΦΤΟΓΛΟΥ! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ "ΘΕΑΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΑΣΑΝΑ ΜΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ "ΔΟΞΑΣΤΗΚΑΜΕ" ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ? ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΕΡΑΜΕ?

asepites είπε...

"...και όταν ακούει ένα επίθετο όπως Τουρμούσογλου ξέρει πως είναι τούρκικο..."

Αυτό εσύ το είπες και εσύ το καταλαβαίνεις έτσι.
Και εννοείται ότι έχεις δικαίωμα να το λες και να το γράφεις αν έτσι εσύ πιστεύεις; ή έτσι σου μάθανε.

Εγώ για την συντριπτική πλειοψηφία των γνωστών μου ο μήτρογλου χαρακτηρίστηκε ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ, ΠΡΟΔΟΤΗΣ αλλά και νενέκος.Μαλάκας εννοείται.

Φυσικά και νενέκος να είναι κάποιος(φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους κλπ κλπ) δε σημαίνει ότι θα ομαδοποιησουμε όλους τους μωραίτες ως νενέκους .

Το σκεπτικό σου το κατάλαβα , απλά άθελα σου πιστεύω παρεξηγήσαι.
Θυμάσαι πριν μήνες που κατηγορούσες όλους τους κρητικούς ότι είναι οι λιγότερο εθνικιστές κλπ κλπ και έδειχνες αν μη τι άλλο απέχθεια και σου έγραφα μην ομαδοποιείς,βεβαίως και υπάρχουν μαλάκες σε όλες τις ελληνικές φυλές αλλά δε μπορεί να τσουβαλιάζεις 1 εκατομ κρητικούς(μισοί στην κρήτη και οι αλλοι μισοί στην αθήνα και επαρχία)
Και μάλιστα σου είχα αποδείξει ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ότι οι ηπειρώτες είναι αριθμητικά οι λιγότερο εθνικιστές(βάση πληθυσμού και ψήφων στην Χ.Α.
Που όμως για μένα το νούμερο αυτό τίποτε δε λέει γιατί και οι ηπειρώτες αν δεν είναι παλίκαροι.Γιατί με αυτήν την λογική κάποια περιφέρεια της ελλάδος αναγκαστικά θα είναι τελευταία σε αυτό το "εθνικιστικόμετρο".Ε και;

Ανώνυμος είπε...

εισαι λαθος ιματζινε
ο μητρογλου δεν εχει τουρκομογγολικα χαρακτηριστικα αλλα γιουφτικα κουρδικα αραβικα

δες γνησιους τουρκους στο καζακσταν κιργισταν τουρκμενισταν οχι στην τουρκια οπου γυρω στα 40 εκατομυρια ειναι ελληνικης καταγωγης

και γιατι δεν μιλας για τον αριστεριστη μισελληνα κατσουρανη που μια χαρα ελληνικη φατσα εχει αλλα δεν τραγουδα ποτέ τον εθνικο υμνο???????

αρα δεν εχει σημασια η φατσα η το επιθετο αλλα η συνηδειση

το ιδιο και ο αρισετριστης ανθελληνας σειταριδης

αρα τον μητρογλου δεν τον κρινουμε για την απαισια γυφτοφατσα του η για το επιθετο του αλλα για τον διεθνισμο ανθελληνισμο του

Agisilaos είπε...

100% μαζι σου "5:14μμ":"..καιρος να δοξαστουμε εκει που πρεπει..."Αρκετα με τα δοξασματα στα γηπεδα απανταχου,με ντοπες η χωρις...Μακαρι ν'ακολουθησουν οσο γινεται περισσοτεροι,μην τυχον και καταρριφθει ο "μυθος(;)"του λοβοτομημενου ραγιαδολαου...

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες, η ιστορία με τις αντιδράσεις των παιχτών όταν παίζει ο εθνικός ύμνος έχει καταντήσει αστεία. Ούτε στρατιωτάκια είναι, ούτε συμμετέχουν σε παρέλαση. Οι εθνικοί ύμνοι παίζουν στα γήπεδα όχι για να ενισχύσουν το εθνικό φρόνημα, αλλά ως μέσο δήλωσης της προέλευσης των ομάδων και στα πλαίσια ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων. Δεν απαιτείται από τους παίχτες ούτε να τραγουδούν τους στίχους (όπου υπάρχουν), ούτε να στέκονται προσοχή (ή κλαρίνο). Μάλλον το πρόβλημα σας είναι ο Μήτρογλου (που το παιδί γαμάει) και ο Ολυμπιακός...Πείτε το στα ίσα και αφήστε τις εθνικόφρονες πίπες. Ελληνάρες πατριώτες!
Λάμπρος Ιωάννου