ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "ΥΓΡΟ ΠΥΡ by IMAGINOS" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996! ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ... ΑΚΡΟΑΣΗ!

18/10/13

Αποκάλυψη για τον αείμνηστο πατριώτη Σωτήρη Μουστάκα!

Ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Σωτήρη Μουστάκα που εκτός από συνεργάτες ήταν και φίλοι. 

«Όταν πρότεινα στον Σωτήρη Μουστάκα να παίξει στο El Greco, το αποδέχτηκε με έναν όρο: να μην πληρωθεί. Ήξερε ότι θα πεθάνει. Ήρθε στο γραφείο μου και μου είπε: ‘’θα παίξω αυτό το ρόλο αλλά δεν θέλω να πληρωθώ ‘’. Του έδωσα το σενάριο και τις σκηνές που ήταν να παίξει», δήλωσε ο Γιάννης Σμαραγδής και συνέχισε: 

 « Όταν χρειάστηκε να μικρύνουν οι σκηνές αυτές, και τον ενημέρωσα, μου είπε ότι: ‘’δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και του έκοψα αυτό που έλεγε ο Τισιάνο ότι: ‘’ αυτός ο πίνακας είναι ελληνικός. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ‘’ ό, τι άλλο θέλεις να κόψω αλλά μην μου πάρεις από το στόμα αυτού του ρόλου τη λέξη ελληνικός. Θέλω να την πω για πολλούς λόγους αυτή τη λέξη. Αργότερα έμαθα ότι είχε πει ‘’πάνω από τον τάφο μου θέλω την ελληνική σημαία. 

Ήταν μεγάλος πατριώτης, μεγάλος καλλιτέχνης και πολύ σπουδαίος άνθρωπος»

Πηγή: athensbars

 Θα πω κάτι που πολλοί δεν το ξέρουν στην Ελλάδα. Ο Σωτήρης Μουστάκας ήταν Κύπριος κρυφός αγωνιστής της ΕΟΚΑ από γυμνασιακός μαθητής και μετά σφόδρα ενωτικός και αντιμακαριακός, ενάντια στις “ανεξαρτησιακές” προδοσίες του Μούσκου. Όπου μπορούσε συνέδραμε στο μέτρο των δυνατοτήτων του στον αγώνα για την Ενωση. Η αγωνιστική δράση του υπέρ της Ενωσης ήταν θυσιαστική. Κορόϊδευε μετά το 1980 πολλά από τα κακώς κείμενα της Ελλάδας, σατύριζε άφοβα τα μεταπολιτευτικά κόμματα και τους εθνικούς μειοδότες και σε πολλές από τις ταινίες του που έπαιξε, μετά το 1974 επέμενε ο ίδιος και επέλεγε, για τον εαυτό του ως κωμικού ρολίστα, αρχαιοελληνικά ονόματα από αυτά που χρησιμοποιούσαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ στον αγώνα κατά των Αγγλων αλλά και μετέπειτα για την Ενωση με την Μητέρα-Ελλάδα, όπως πχ “Ορέστης”, “Ζήνων” κλπ. 

Φυσικά ο αγώνας του για την Ελλάδα και υπέρ της Ελλάδας ήταν -κατά τη μεταπολιτευτική ειδικά περίοδο- κρυφός γιατί, εδώ στην Ελλάδα, είχε παλαιόθεν πλήρη επίγνωση για τους πολιτικούς μας, για την “αξία τους” και πώς “επιλέγονται να κυβερνήσουν”. Ήξερε καλά από τη δική του πατρίδα τί σημαίνει πολιτικός γραικυλισμός, μειοδοτικός εκφαυλισμός ανθελληνική προδοσία και κυνήγι καθε ελληνικού φρονήματος και κάθε ελληνόφρονος πατριώτη! Και γι’ αυτό κρυβόταν καλά -αλλά όπου μπορούσε έκανε το καθήκον του για την πατρίδα-Ελλάδα και το έκανε ΚΑΛΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Η ζωή του δηλαδή κύλησε, όπως έπρεπε, σιγά και κάτω από το αυλάκι….!
 

Τώρα είναι αναπαυμένος, μαζί με την πολυαγαπημένη συμβία του (Μαρία Μπονέλου), κοντά στο Θεό της Ελλάδας, πλάϊ στο Χριστό των καταφρονεμένων και πτωχών Ελλήνων. Εκεί όπου κανείς ανθέλληνας και τίποτα άδικο δεν μπορεί να του κάνει διώξεις, ή να του στερήσει τίποτα από αυτά που πίστεψε και για τα οποία με πάθος και ζήλο αγωνίστηκε! Αλίμονο σε μας που βιώνουμε ακόμη στο πετσί μας τέτοιες αθλιότητες κατά του Ελληνισμού των Ελλήνων από τέτοιους βρωμιάρηδες και ξενόδουλους πολιτικούς….

5 σχόλια :

Thrasys είπε...

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποια τηλεοπτική του παρουσία ( "Στην Υγειά μας" του Σπ. Παπαδόπουλου όπου είναι επίσης παρών ο Μ.Τόκας και ο Κ. Βουτσάς, ημερομηνία δυστυχώς δεν θυμάμαι)μιλά με τόση θέρμη για την Ελλάδα που αν μια στάλα αγάπη για την πατρίδα είχαν οι πολιτική μας δεν θα φτάναμε σ΄αυτό το χάλι. Αφηγήθηκε και ένα περιστατικό για την μητέρα του και τους Άγγλους που εισέβαλαν στο σπίτι του όπως και για την Εισβολή, εκέινος ήταν στην Ελλάδα και δεν του επέτρεψαν να έρθει να πολμήσει...

Ο Μουστάκας ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος σπουδάιος κωμικός ηθοποιός και αληθινός πατριώτης

Να σαι καλά που μας τον θύμησες..

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά Μέγας ηθοποιός και ΕΛΛΗΝΑΣ!

Θαυμάστε τον εδώ:
http://youtu.be/YggdEoCm92U

Ανώνυμος είπε...

Ο Σωτήρης Μουστάκας ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς έφυγε από την ζωή χωρίς να αφήσει καμία αντιπάθεια πίσω του σε αντίθεση με κάποιους τριςμ☻λ☻κες σαν αυτόν με ένα βοθρομπλόγκ ΕΜΕΤΟΣ.

http://s5.postimg.org/j5vdwxdrp/image.gif

Εθνικιστής μέχρι το κόκκαλο... είπε...

Πράγματι ο Σωτήρης Μουστάκας ήταν ένας πολύ μεγάλος και καλός ΗΘΟΠΟΙΟΣ και ΕΛΛΗΝΑΣ!!!