ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "ΥΓΡΟ ΠΥΡ by IMAGINOS" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996! ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ... ΑΚΡΟΑΣΗ!

5/6/13

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

Στο «Βήμα της Κυριακής» σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εν λόγω φυλλάδα, γράφει: «Με κίνδυνο να κατηγορηθώ για αμφιλεγόμενο εθνικό φρόνημα, έχω μια απορία. Πώς γίνεται οι Σουλιώτισσες να πέφτουν στον γκρεμό το 1803 τραγουδώντας ένα τραγούδι που γράφτηκε το 1908;» Εκτός από γνωστός ηλίθιος γιατί ούτε η Μενεγάκη δεν θα έκανε τέτοια ερώτηση, συν τοις άλλοις, φαίνεται ότι είναι και εντελώς σκράπας από Ιστορία όπως άλλωστε και κάθε πασοκοθρεμμένος. Δεν γνωρίζει ότι ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, στο πολύστιχο ποίημα που έγραψε με τίτλο «Εις το θάνατον του Λόρδου Μπάιρον» το 1824, αφιερώνει πέντε τετράστιχα στο χορό του Ζαλόγγου. Το αποτέλεσμα ήταν να γελάνε και οι κότες μαζί του! 

ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΕ.

Διονύσιος Σολωμός - Εἰς τὸν θάνατον τοῦ Λόρδου Μπάϋρον. 1824


101.
Τὲς ἐμάζωξε εἰς τὸ μέρος
τοῦ Τσαλόγγου τὸ ἀκρινὸ
τῆς ἐλευθεριᾶς ὁ ἔρως
καὶ τὲς ἔμπνευσε χορό.


102.
Τέτοιο πήδημα δὲν τὸ εἶδαν
οὔτε γάμοι, οὔτε χαρές,
καὶ ἄλλες μέσα τους ἐπήδαν
ἀθωότερες ζωές.


103.
Τὰ φορέματα ἐσφυρίζαν
καὶ τὰ ξέπλεκα μαλλιά,
κάθε γύρο ποὺ ἐγυρίζαν
ἀπὸ πάνου ἔλειπε μία.


104.
Χωρὶς γόγγυσμα κι ἀντάρα
πάρα ἐκείνη μοναχά,
ὁποῦ ἔκαναν μὲ τὴν κάρα,
μὲ τὰ στήθια, στὰ γκρεμά.


 105.
Στὰ ἴδια ὄρη ἐγεννηθῆκαν
καὶ τὰ ἀδάμαστα παιδιά,
ποὺ τὴν σήμερο ἐχυθῆκαν
πάντα οἱ πρῶτοι στὴ φωτιά.

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Να χαιρόμαστε την νέα εθνική ομάδα μπάσκετ
που θα θυμίζει όλο και περισσότερο αφρικανική ομάδα
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/512841/o-antetokoympo-sta-galanoleyka-pic

Ο Στυλιανίδης έτρεξε και έσπευσε να εξασφαλίσει την ελληνική ιθαγένεια στα δύο αδέρφια Αντετοκούμπο. Μαθαίνω υπάρχει και άλλος Αφρικανός που έχει αποκτήσει και αυτός την ελληνική ιθαγένεια και παίζει ήδη στις μικρότερες εθνικές ομάδες.Στο άμεσο μέλλον η εθνική ομάδα μπάσκετ θα θυμίζει αφρικανική ομάδα.
Παρεμπιπτόντως τα δύο αυτά αδέρφια έχουν άλλα δύο αδέρφια που και αυτά σε συνέχεια θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Είδατε πως πολλαπλασιάζονται οι αλλοδαποί με τα οικογενειακά επιδόματα που τους χορηγούνται, τη δωρεάν υγεία και παιδεία (νηπιαγωγεία, σχολεία κλπ …) ενώ οι Έλληνες γινόμαστε μειονότητα μέσα στην ίδια μας την πατρίδα. Και φυσικά πίσω αυτά τα παιδιά περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλά παιδιά να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο πάντως ο Πρετεντέρης στο εξής :

Το εθνικό του φρόνημα είναι όντως αμφιλεγόμενο.

Το μόνο που ΔΕΝ είναι αμφιλεγόμενο στον Πρετεντέρη είναι η ξεσκισμένη κωλοτρυπίδα του.

ΥΓ - Και μια συμπλήρωση προς τους αγράμματους ανθέλληνες :

Το περιστατικό με τον χορό του Ζαλόγγου πρωτοανεφέρθη από τον ιστορικό και Αγωνιστή Χριστόφορο Περραιβό το 1815, δηλ. έξι χρόνια ΠΡΙΝ την Επανάσταση του 1821.

Επομένως ΔΕΝ πρόκειται για "μετεπαναστατικό εθνικό μύθο" όπως λένε οι άσχετοι και προδότες Ρεπουστοπρετεντέρηδες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΥΘΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ! ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!