ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "ΥΓΡΟ ΠΥΡ by IMAGINOS" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996! ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ... ΑΚΡΟΑΣΗ!

19/6/13

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΜΕ 172 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

H μεγαλύτερη λέξη στην ελληνική γλώσσα και ίσως και στον κόσμο ανήκει σε κείμενο του Αριστοφάνη. Η λέξη, αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές και αποτελεί πραγματικό γλωσσοδέτη τόσο στο νόημα όσο και στην προφορά.

Η λέξη η οποία βρίσκεται στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη (στίχοι 1169- 1175) είναι η ακόλουθη:

«Λοπαδο­τεμαχο­σελαχο­γαλεο­κρανιο­λειψανο­δριμ­υπο­τριμματο­σιλφιο­καραβο­μελιτο­κατακεχυ­μενο­κιχλ­επι­κοσσυφο­φαττο­περιστερ­αλεκτρυον­οπτο­κεφαλλιο­κιγκλο­πελειο­λαγῳο­σιραιο­βαφη­τραγανο­πτερύγων».

Μέσα σε 172 γράμματα, ο Αριστοφάνης εκμεταλλευόμενος την ευχέρεια της ελληνικής γλώσσας να σχηματίζει πολυσύλλαβες λέξεις, περιγράφει μια ολόκληρη φανταστική συνταγή μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα τροφών.

Η Χρυσή Αυγή με το που θα αναλάβει την εξουσία, θα υποχρεώσει στους αλλοδαπούς και τους αριστερούληδες να μάθουν την λέξη αυτή φαρσί και να την λένε σωστά μέσα σε 4 δευτερόλεπτα ειδάλλως οι πρώτοι θα απελαύνονται και οι δεύτεροι θα πηγαίνουν, δια παντός, δωρεάν διακοπές σε βραχονησίδες... 

3 σχόλια :

Unknown είπε...

ετσι.... ορθο μετρο.
στις επικειμενς εκλογες μαλιστα,ευκαιρια θα ειναι να φυγουν οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ-ΔΕΝΔΙΑΣ.Σε ενα υπο ημι-καταρρευση κρατος.

Ανώνυμος είπε...

Στο σπιτι του κρεμασμενου λενε.... σ' ειχα για πιο 'ξυπνιο ιματζινε, ειλικρινα μην κανεις τετοιους σχολιασμους σε τετοιες ειδησεις.

Καλα πιστευεις πως ο Μπαρμπαρουσης η ο Καιαδας μπορουν να προφερουν αυτη τη λεξη? αυτοι μιλησαν στα 11!! χαλαρωσε ρε man!!.

Ανώνυμος είπε...

Πέρτε άλλη μια λέξη!
Γαλακτομπουρεκοαμυγδαλατοζαχαρενιοαβγοφορτομενοτραγανοφιλολεπτοπατιμενοσουσαμακιψιλοκομμένοκανελατο