ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "ΥΓΡΟ ΠΥΡ by IMAGINOS" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996! ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ... ΑΚΡΟΑΣΗ!

7/5/13

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...


Τι είναι οι Θρησκείες;

Οι Θρησκείες γεννήθηκαν επειδή ακριβώς υπάρχει ο θάνατος που αποτελεί και το μέγιστο άλυτο πρόβλημα και φόβο του ανθρώπου. Ο άνθρωπος λοιπόν "ανακάλυψε" τις θρησκείες για να "αντιμετωπίσει" αυτό το μέγιστο φόβο του για το φυσικό και λογικό επόμενο της ζωής που είναι ο θάνατος. Σε όλες τις θρησκείες υπάρχει η μετά θάνατον ζωή ή η μετενσάρκωση γιατί απλά ο άνθρωπος δεν θέλει εγωιστικά να παραδεχτεί πως θα χαθεί μόλις τον βρει ο θάνατος. 

Είναι ο Χριστιανισμός η Αληθινή Θρησκεία;

Μόνο οι Χριστιανοί το λένε αυτό. Οι μουσουλμάνοι λένε επίσης πως το Ισλάμ είναι η Αληθινή Θρησκεία κλπ κλπ. Τα πράγματα είναι απλά. Εάν είχατε γεννηθεί στην Ινδονησία από ισλαμιστές γονείς, θα γινόσασταν μουσουλμάνοι, εάν είχατε γεννηθεί στην Κίνα βουδιστές, εάν είχατε γεννηθεί στην Σαουδική Αραβία μουσουλμάνοι και στη Σουηδία προτεστάντες χριστιανοί... Είναι γελοίο να πιστεύει κανείς πως η θρησκεία στην οποία πιστεύει ως την αληθινή έχει οικουμενική αξία αληθοφάνειας Οι θρησκείες έχουν καθαρά τοπικό καθώς και εθνολογικό χαρακτήρα. Δηλαδή  ένα παιδί που θα γεννηθεί στην Αμερική από Ορθόδοξους γονείς Έλληνες θα γίνει Ορθόδοξος και όχι Μορμόνος ενώ ένα παιδί που θα γεννηθεί στην Ελλάδα από Πακιστανούς γονείς θα γίνει μουσουλμάνος... Είναι εντελώς γελοίο να λέει κάποιος πως ο Θεός τον φώτισε ή τον επέλεξε να πιστεύει στην εκάστοτε ανά τόπο και εθνοτική κοινότητα αληθινή θρησκεία και όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι που δεν επιλέχθηκαν από το θεό ή που δεν έψαξαν να βρουν την Αλήθεια...

Τι είναι η Ορθοδοξία για μένα.

Είναι η θρησκεία των γονιών μου, η επικρατούσα θρησκεία της Πατρίδας μου και αυτή που ναι βοήθησε να κρατηθεί η Ελλάδα, η Ελληνική γλώσσα και το Έθνος μας ενωμένο σε δύσκολους καιρούς σκλαβιάς και κατοχής. Επίσης είναι η Θρησκεία που κατέστρεψε κατά ένα μεγάλο μέρος την Αρχαία ιστορία και πολιτισμική προσφορά της Ελλάδας σε σημείο σήμερα να γνωρίζουμε μόνο το 3% από τα γραπτά που μας άφησαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Σκεφτείτε το μεγαλείο του κληροδοτήματος που μας άφησαν οι Αρχαίοι Έλληνες Τραγικοί, Κωμικοί, Ποιητές, Φιλόσοφοι, Πολιτικοί, Στρατηγοί, Ιστορικοί, Μουσικοί, Αρχιτέκτονες, Μαθηματικοί, Φυσικοί κλπ. Αυτό το μεγαλείο αποτελεί μόνο το 3% που γνωρίζουμε και που σώθηκε εντελώς κατά τύχη από τα αποκαΐδια της Μεγάλης Βιβλιοθήκης της Αρχαίας Αλεξάνδρειας που κατέστρεψαν και κατέκαψαν οι Χριστιανοί....  

Από εκεί και πέρα, στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, η Ορθοδοξία χρειάζεται για να μας κρατά ενωμένους και να μας βοηθά να ξεχωρίζουμε το Έθνος μας από τα άλλα Έθνη που αμαχητί μας έχουν σκλαβώσει σήμερα. Δεν θέλω να δω την Ελλάδα ισλαμική και μόνο η Ορθοδοξία μπορεί να το αποτρέψει αυτό. Εάν οι Έλληνες αρχίσουν σιγά σιγά να γίνονται Άθεοι, τότε θα κερδίσει ο ισχυρότερος που θα κρατά και το σπαθί στο χέρι. Και αυτοί είναι οι ισλαμιστές που από λόγια δεν παίρνουν ούτε από πολιτισμούς αφού οι άνθρωποι αυτοί ζούνε ακόμα στο μεσαίωνα χωρίς να έχει φτάσει ακόμα για εκείνους η εποχή του Διαφωτισμού που βίωσαν οι Χριστιανοί. 

Χίλιες φορές καλύτερα λοιπόν ο Χριστιανισμός που σου δίνει και το δικαίωμα να τον αμφισβητείς και να τον αρνείσαι χωρίς ποινή. Ευτυχώς οι εποχές της Ιεράς Εξέτασης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί αν και παραμένουν κάποιοι χαζοχαρούμενοι της εποχής εκείνης μέχρι και σήμερα όπως πχ ο Δημητράκης, η Λουκά κλπ ευτυχώς ακίνδυνοι. Εάν επικρατήσει όμως το Ισλάμ στην Ελλάδα, τότε δεν θα μπορείς να αμφισβητείς το παραμικρό, δεν θα έχεις φωνή, σκέψη και λόγο και θα τιμωρείσαι παραδειγματικά εάν ξεφύγεις έστω και για λίγο από τις επιταγές του αιμοσταγούς Κορανίου.. Οι γελοίοι θολοπροοδευτικοί Άθεοι, νομίζουν πως θα καταφέρουν να "διαφωτίσουν" τους Ισλαμιστές τους οποίους υποδέχονται με ανοικτές αγκάλες... Κούνια που τους κούναγε αφού το Κοράνι σέβεται κατά κάποιον τρόπο τους πιστούς των άλλων θρησκειών, καθόλου όμως τους Άθεους οι οποίοι και πρώτοι θα σφαγούν....

Είμαι τελικά Χριστιανός ή Άθεος; 

Δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα.  Είμαι σκεπτικιστής και ορθολογιστής βασικά. Δεν δέχομαι την τροφή αμάσητη, θέλω να την εξετάζω για να διαμορφώνω προσωπική γνώμη. Δεν μου αρέσει να μου λένε, έτσι είναι, να το καταπιείς αμάσητο και δυστυχώς αυτό λέει η Εκκλησία μας. Ο Χριστός δεν είπε ποτέ να μην τον αμφισβητούν ή να μην τον ελέγχουν. Είπε Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν". Αυτό σημαίνει πως σου δίνει το δικαίωμα αφού εξετάσεις τα πράγματα να αποφασίσεις εάν θα τον ακολουθήσεις ή όχι. Δεν σου λέει αυτό το γελοίο που είπαν αργότερα οι διάφοροι  ιεράρχες "Πίστευε και μη ερεύνα" για να εξουσιάζουν καλύτερα τις μάζες των "πιστών". Αυτούς εγώ δεν τους ακολουθώ, τον Ιησού ναι τον ακολουθώ είτε ήταν ένας απλός μα σοφός και θεάρεστος άνθρωπος είτε πραγματικά υιός του Θεού. Με συγκινούν τα λόγια του Ιησού όπως καταγράφονται αυτά στα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης, με συγκινεί το Θείο Δράμα πάνω στο Σταυρό, απεχθάνομαι όμως και διαγράφω την καθαρά Εβραϊκή βάρβαρη αιμοσταγή και διατροφική Παλαιά Διαθήκη. 

Σαν επίλογο θα πω πως δεν είμαι από αυτούς που απορρίπτουν τα πάντα επειδή αυτά δεν μπορούν να αποδειχτούν επιστημονικώς. Είναι γελοίος όποιος νομίζει πως η επιστήμη μπορεί να συγκριθεί με το Άγνωστο. Αυτό που σήμερα είναι άγνωστο, αύριο μπορεί να γίνει γνωστό. Οι επιστήμονες που κατά βάσει είναι Άθεοι, ουσιαστικά αυτοαναιρούνται με αυτή την στάση τους να διαγράφουν οτιδήποτε δεν αποδεικνύεται στις θεωρίες και στα εργαστήρια τους γιατί όπως προείπα η επιστήμη και αυτή ακόμα στηρίζεται στην αναζήτηση της Αλήθειας δια μέσω του Αγνώστου. Στο Άγνωστο ψάχνει ο επιστήμονας και έτσι ανακαλύπτει νέα πράγματα συνεχώς. Ίσως ακόμα δεν έχει ανακαλύψει τον Θεό, αυτό όμως δεν συνεπάγεται πως επειδή σήμερα δεν τον έχει ανακαλύψει, αύριο δεν θα τον ανακαλύψει... Το εάν υπάρχει συνεπώς συνέχεια μετά το Θάνατο, ποιος μπορεί να το πει με βεβαιότητα; Μόνο εφόσον πεθάνεις θα το διαπιστώσεις. Θεωρώ λοιπόν τον εαυτό μου απόλυτα πιστό στο λόγο του Χριστού αλλά μόνο σε αυτό και σε όσο μπορεί αυτός ο λόγος να έχει πρακτική εφαρμογή γιατί κοντράρεται και έντονα με τα ανθρώπινα συναισθήματα. Δηλαδή πόσοι θα γυρίσουν να τους χτυπήσουν και στο άλλο μάγουλο; Κανένας... 

 Δεν πιστεύω ούτε σε ρασοφόρους ούτε σε Εκκλησίες και οι λόγοι είναι πάμπολλοι. Η πίστη για μένα δεν μεταφέρεται από άλλους σε εσένα αλλά αποκτάται από σένα τον ίδιο μετά από κρίση και έλεγχο. Ούτε πιστεύω στους μεγαλόσταυρους που αρέσκονται να κάνουν κάποιοι για να δείχνουν καλύτεροι χριστιανοί ούτε πιστεύω στης παρουσίες σε εκκλησιαστικές τελετές ως απόδειξη πίστης. Δεν είμαι θρησκόληπτος ούτε χριστεπιδειξίας. Πηγαίνω στην  Εκκλησία στις εθιμικές γιορτές μας ως Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι και τις απολαμβάνω αυτές. Ο πραγματικός Χριστός και η Εκκλησία όμως που εγώ πιστεύω βρίσκονται μέσα μου και κατ'ιδίαν προτιμώ να συνδιαλέγομαι και να προσεύχομαι με αυτούς όταν εγώ το νιώθω ως ανάγκη, δεν χρειάζομαι και παρέα. Καλώς ή κακώς, δεν με απασχολεί περισσότερο η Ορθοδοξία και γενικότερα οι θρησκείες. Ποτέ δεν με ενδιέφερε να αποδείξω στους άλλους πόσο καλός ή πόσο πιστός χριστιανός είμαι.  Αυτά είναι τα πιστεύω μου επί του θέματος και μπορείτε να με χαρακτηρίσετε όπως θέλετε. Who Cares?

35 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή προσέγγιση του θέματος. Είναι προφανές ότι οι θεοί και οι δαίμονες ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας (όποιος έχει δεί καποιον ας το πει και σε εμας), ωστόσο σεβόμαστε τη θρησκεία των γονέων και γενικότερα των προγόνων μας, και το δικαίωμα του καθενός να δίνει τη δική του διέξοδο στο υπαρξιακό πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Ιμάτζινε, το σύμπαν δημιουργήθηκε αμέσως μετά την μεγάλη έκρηξη. Αλλά για να μπορούσε να συμβεί αυτό θα έπρεπε προηγουμένως να υπάρξει κάποια ενέργεια η το υλικό που θα την προκαλούσε;
Αυτή η ενέργεια η το υλικό δημιουργήθηκαν από μόνα τους;

Συμπέρασμα.
Τίποτα δεν μπορεί να γίνει από μόνο του. Για όλα τα συμβάντα υπάρχει υπάρχει και ένα αίτιο που τα προκαλεί.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δημητράκη δεν σε παίρνει να μιλάς υποτιμητικά για τη ρωμαική αυτοκρατορία.Ο "μέγας" κωνσταντίνος σας καθιέρωσε ως επίσημη θρησκεία.Πήγαινε άναψε του κανένα κεράκι και να εξομολογηθείς αμέσως στον πνευματικό σου επειδή μίλησες ειρωνικά για τη Ρώμη.Πρόσεχε κακομοίρη μου γιατί οι "πατέρες" της Α' οικουμενικής συνόδου του 325μ.χ. σε παρακολουθούν από το υπερπέραν.Όταν αναφέρεσαι στη Ρώμη θα γλυκαίνεις πρώτα το στοματάκι σου με μια κουταλιά μέλι.

Κέλσος είπε...

Ιμάτζινε, καλούτσικα το πας, αλλά θες μελέτη ακόμη και θάρρος. Είσαι εγκλωβισμένος στο στερεότυπο Ελλάδα=Ορθοδοξία. Δηλαδή εγώ που είμαι άθεος, κατά την λογική αυτή δεν λογίζομαι για Έλληνας. Η Εκκλησία και ο Χριστιανισμός, όχι μόνο δεν ωφέλησαν τους Έλληνες, αλλά τους έριξαν στο μαύρο σκοτάδι. Ο Χριστιανισμός είναι η κατ' εξοχήν διεθνιστική θρησκεία.

Αλλά ας μην τα λέω εγώ. Στο διαδίκτυο υπάρχει άφθονο υλικό για όποιον θέλει να ξεστραβωθεί.

Υ.Γ. Διαβάστε και λίγο Επίκουρο.

Κέλσος είπε...

Και κάτι άλλο: Ο Ιησούς (που ιστορικά είναι ανύπαρκτος) δεν προέτρεψε να «ερευνάμε τα γραφάς». Το ακριβώς αντίθετο εννοούσε, αν διαβάσετε ολόκληρη την πρόταση.

Κι όσο για εκείνο το «όστις θέλει πίσω μου ελθείν», αντιφάσκει με άλλες υποτιθέμενες ρήσεις του Ιησού για το θέμα αυτό.

Έλληνας εργάτης είπε...

τα πράγματα είναι απλά.
Όταν η εκκλησία κάνει κάτι καλό για τους Έλληνες είμαστε μαζί της.
Όταν "ενοχλείται" απο τις λαικές κινητοποιήσεις και μας συνιστά να κάτσουμε φρόνιμα θα είμαστε εναντίον της.
Βλέπουμε θετικά όσους ιερείς δεν υπακούν την ηγεσία τους και κάνουν ενέργειες όπως για την κάρτα του πολίτη.
Αντιθετα ξέσκισμα σε όποιον λέει "φρόνιμα", κλπ.
Τώρα για τον διασπαστικό ρόλο κάτι υστερικών θρησκόληπτων δεν θα επεκταθώ.
Θεωρώ πως το κίνημα πρέπει να κερδισει τις μάζες που είναι πιο ριζοσπαστικές ακόμη και αν κάποιοι σαν τον κύριο Σωτηρόπουλο θα τους εδιωχναν ως άθεους.
Γιατί κακά τα ψέμματα , 10 χουλιγκάνια αγριεμένα , γεμάτα μίσος για τους δυνάστες είναι πολύ πιο μάχιμα απο 1000 θρησκόληπτους.

Hellas-Orthodoxy είπε...

Χαχαχαχα!!! ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΗΔΕΝ ΠΑΛΙ οι ταλμουδιστες αντιχριστοι που παριστανουν τους ελληναραδες!!!

Ανυπαρκτος ο Χριστος; Τσακο πρακτορακι: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JrgNUyPIpsA

Ειπαμε: ΕΛΛΗΝ = ΕΝΘΕΟΣ
ΜΗ ΕΛΛΗΝ = ΑΘΕΟΣ

Ιστορικη εξισωση απαραβατη στο περασμα των αιωνων!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ο Γεναδιος Σχολαριος ειπε ειμαι χριστιανος οποτε δεν γινεται να ειμαι Ελλην
1-0

Ανώνυμος είπε...

Καριολη δημητρακη εβραιοσπερμα αυριο πες μου που θα εισαι στο πασαλιμανι και τι ωρα να ερθω με την οπισθεν
Αν δεν μου πει σημαινει οτι σε γαμανε παπαδες και καλογεροι και αντι για δινητες σου χωνουν μανουαλκια στο κωλαρακι σου
Πες αυριο ωρα κ σημειο
ΧΕΣΤΗ Ε ΧΕΣΤΗεμπηασιζεδ θγηφλα

Ανώνυμος είπε...

Δημητράκιε, εδώ να δεις θαύμα από τον Κουμφούκιο, πιο Άγιο φως και κολοκύθια τούμπανα.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=99XYKkf2vCU#!

Ανώνυμος είπε...

Ιματζινε μπορείς να πιστέυεις οτι θέλεις..αναφαίρετο δικαιώμα σου..αλλά η ιστορική σου ανάλυση είναι κακόποιηση της ιστορίας. Αναπαράγεις νεοπαγανιστικές μπούρδες και είναι κρίμα.Σκέψου μόνο οτι ο άλλος o φωστήρας πιο πάνω γράφει για τον αντιχριστιανό Κέλσο του οποίου ομως μέρος του έργου διασώθηκε μοναχούς αντιγραφείς.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο είδατε πόσο ξεφτιλίστηκε ο Δένδιας στα αμερικανάκια;;; Γελάνε και οι πέτρες με την γκάφα τους!!!

http://crimesonair.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9589.html

Αλεξ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δημητράκη

Πληκτρολογώ στο google image τις λέξεις Isis and Horus και βλέπω κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες.
Σας φαντάσομαι να γραπώνετε την αξίνα και να κομματιάζετε με λύσσα αυτή την βέβηλη παγανιστική τέχνη,στην περίπτωση βεβαίως που βρισκόταν επί Ελληνικού εδάφους.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι λέει μωρέ ο από πάνω ο
8 Μαΐου 2013 - 12:06 π.μ. ;

Ζητάς ρε να σου δείξει κάποιος το πουλί του ; Δείξε μας και μάς τη σούφρα σου, γιατί έχω ακούσει κάτι περίεργα για σένα.

Ιμάτζινε, πολύ καλή η τοποθέτησή σου, παρότι θα μπορούσε να μη πλατιάζει κάπου, προσωπικά την αποθήκευσα και την έστειλα και σε κανα δυο φίλους.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!! ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΜΥΡΟ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΧΘΕΣ, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ
ΜΑ ΠΟΣΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΑΡΑΓΕ ΕΡΙΞΑΝ?

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΙΤ.

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ....ΑΥΤΟΥΝΟΥ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΜΠΟΡΙΣΜΟΣ.ΕΤΣΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ.

ΕΔΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΕΓΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ;

ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ , ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ 1.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ .ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστέ Διαγαλαξιακέ Εψιλον Τζεντάι Οπλίτη από τον πλανήτη Αράκις που είναι επίσης γνωστός ως Dune.
To παρόν ιστολόγιον φέρει τον τίτλον IMAGINOS,εκτός εάν τα όργανα του διαστημοπλοίου σας, σας δίδουν λανθασμένην ένδειξιν ότι βρίσκεστε στην ιστοσελίδα της Χ.Α.


Ανώνυμος είπε...

Εψιλον - Εθνικιστης Οπλιτης

8 Μαΐου 2013 - 12:06 π.μ.


EΛΑ ΤΩΡΑ ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.


ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΜΗΜΕΝΗ ΨΩΛΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ ΠΟΥΣΤΡΑΚΟ;

ΑΝΤΕ ....ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Κέλσος είπε...

Προς τον ανώνυμο των 11:41 μ.μ.

Αυτά παλικάρι να τα λες σ' αυτούς που έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Εκτός κι αν τα μεσάνυχτα τα έχεις εσύ. Από το «Κατά χριστιανών» του Κέλσου, σώθηκε ένα μεγάλο μέρος, λόγω του ότι ο χριστιανός απολογητής Ωριγένης, το έκανε παράθεση για να του απαντήσει. Στην τρύπα σου τώρα.

Όσο για τον ηγούμενο Σωτηρόπουλο, είναι μάταιος κόπος να συζητάς μαζί του. Μιλάς για τον ΙΣΤΟΡΙΚΑ ανύπαρκτο Ιησού κι αυτός παραπέμπει στον Πλεύρη για να μας πει χωρίς στοιχεία, ότι η ύπαρξη του Ιησού είναι τεκμηριωμένη. Τόσο απλά. Και νομίζει ότι ξεμπέρδεψε. Αλλά κι ο Πλεύρης, άλλη πονεμένη ιστορία... Θέλει να βγάλει από την Αγία Γραφή την Παλαιά Διαθήκη, γιατί είναι, λέει, εβραϊκή. Λες και η Καινή Διαθήκη δεν είναι εβραϊκή. Λες και μπορεί να υπάρξει η Καινή χωρίς την Παλαιά. Λες κι όλοι αυτοί οι χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν στην Καινή, δεν είναι εβραϊκοί. Αυτός είναι ο τραγέλαφος του «Ελληνοχριστιανισμού», που στην πραγματικότητα είναι Ιουδαιοχριστιανισμός.

Άνθρωποι που πιστεύουν σε μεσσίες, θαύματα και δεν συμμαζεύεται, είναι άξιοι οίκτου.

ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ είπε...

Aγαπητέ ΙΜΑΤΖΙΝΕ, διάβασα προσεκτικά αυτά που γράφεις.

Σε αρκετά έχεις δίκιο, αλλά σε μερικά έχεις λάθος.

Και εξηγούμαι :

Όντως, η Ορθοδοξία έδρασε ενοποιητικά για το Έθνος, κυρίως επί τουρκοκρατίας.

Επί τουρκοκρατίας η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ο μόνος θεσμός που λειτουργούσε για τους υποδούλους Έλληνες, με αποτέλεσμα να δρα συσπειρωτικά για το ποίμνιο.

Βέβαια οι Οθωμανοί επέτρεψαν αυτή την τυπική θρησκευτική ελευθερία για πολιτικούς λόγους.

Όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Εκκλησία συσπείρωσε τον υπόδουλο Ελληνισμό, αφού μόνο σ'αυτήν μπορούσαν οι ραγιάδες να βρουν καταφύγιο.

Οι Οθωμανοί ταύτιζαν την θρησκεία με την εθνικότητα, και έτσι τελικά η λέξη "Ορθόδοξος" ή "Ρωμιός" απέκτησε εθνολογική σημασία και ταυτίστηκε με τον ΕΛΛΗΝΑ.

Οι Αγωνιστές του 1821 ήταν πολύ θρησκευόμενοι, και όποιος το αρνείται αυτό είναι αφελής ή ανιστόρητος.

Τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη είναι συντριπτικά. Παντού επικαλούνται - ειδικά - την Παναγία.

Επομένως έχεις δίκιο στο ότι καλύτερα να έχουμε μια Ορθόδοξη Ελλάδα - όπου μπορείς να αμφισβητήσεις την Ορθοδοξία χωρίς να σου πάρουν το κεφάλι - παρά μια Ισλαμική Ελλάδα, όπου θα επικρατεί η Σαρία.

Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορούμε να ανεχτούμε και χριστιανοταλιμπάν τύπου Δημήτρη Σωτηρόπουλου.

Η σημερινή ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας - πλην 2-3 εξαιρέσεων - είναι πουλημένη, είναι μέρος του διεφθαρμένου συστήματος και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε.

Οι περισσότεροι δεσποτάδες είναι προσκυνημένοι, και έχουν πάρει γραμμή να χτυπήσουν το Εθνικιστικό Κίνημα.

Ευτυχώς, πολλοί απλοί λαί΄κοί παπάδες στηρίζουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αψηφώντας την "γραμμή" που δίνουν οι πουλημένοι δεσποτάδες.

Τι σεβασμό μπορούμε να έχουμε στον Άνθιμο, τον "πατριώτη" που παρασημοφόρησε τον Σαμαρά ;

Όλοι αυτοί οι δεσποτάδες καμαρώνουν δίπλα στους εθνοπροδότες πολιτικούς , αλλά "ξαφνικά" ανακάλυψαν τον Σατανά, τον Βελζεβούλη και τον Τρίβολο αποκλειστικά και μόνο στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Το ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα βγει ποτέ με αγιαστούρες και λιβάνια για να κάνει χριστεμπόριο και να γίνει αρεστή στον Σωτηρόπουλο, τον Σεραφείμ και την Ελένη Λουκά.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σέβεται και αναγνωρίζει την Ορθοδοξία ως Επικρατούσα θρησκεία των Ελλήνων.

Μέχρι εκεί όμως.

Σεβόμαστε και την αρχαία θρησκεία των προγόνων μας, και ΔΕΝ ανεχόμαστε να αποκαλούν τους Αρχαίους Έλληνες "ειδωλολάτρες", "σατανολάτρες" κλπ κλπ.

Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν ΙΔΕΟΛΑΤΡΕΣ και όχι "ειδωλολάτρες".

Ναι, στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχουμε και Ορθοδόξους Χριστιανούς, και 12θειστές, και αγνωστικιστές, όπως έχουν ΟΛΑ τα κόμματα.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι θρησκευτικό κίνημα και δέχεται τα θρησκεύματα που δεν βλάπτουν το Έθνος.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν δέχεται μασώνους, εβραίους και ιεχωβάδες.

Για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ η ΠΑΤΡΙΔΑ και η ΦΥΛΗ είναι υπεράνω όλων.

Εάν αυτά δεν ικανοποιούν τους φανατικούς χριστιανοταλιμπάν όπως ο Σωτηρόπουλος - και ο κάθε Σωτηρόπουλος - λυπούμαστε, αλλά ας πάνε να βρουν αυτό που τους εκφράζει.

Ο Αντώνης Σαμαράς που ψέλνει στην Εκκλησία - ασχέτως εάν είναι ο μεγαλύτερος ΠΡΟΔΟΤΗΣ - είναι προτιμότερος για τον κύριο Σωτηρόπουλο .

Δόξα τω Θεώ δηλαδή που έχουμε τέτοιον θεοσεβή πρωθυπουργό.

ΝΑΙ λοιπόν στον σεβασμό της Ορθοδοξίας, αλλά ΟΧΙ στην "πολιτικώς ορθή" Συριζοεκκλησία του Συριζωνύμου Λιάπη και των άλλων πουλημένων δεσποτάδων.

ΥΓ - Επέτρεψέ μου μια διόρθωση ΙΜΑΤΖΙΝΕ.

Η Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας κάηκε 2 φορές.

Την πρώτη φορά από τον Ιούλιο Καίσαρα - μάλλον κατά λάθος.

Την δεύτερη - και οριστική - φορά από τους Άραβες μουσουλμάνους.

Γενικά , με την επικράτηση του χριστιανισμού έγιναν οπωσδήποτε κάποιες ακρότητες - κυρίως τον 4ο και 5ο αιώνα - εναντίον Ελληνικών έργων τέχνης, κυρίως αγαλμάτων.

Όμως οι ακρότητες αυτές δεν ήταν τόσο μαζικές και εκτεταμένες όσο νομίζουν αρκετοί.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές αρχαίων μνημείων στον Ελλάδικό χώρο έγιναν από τους Γερμανογότθους του Αλαρίχου και από τους Δυτικούς αρχαιοκαπήλους "περιηγητές" επί τουρκοκρατίας.

Μάνος είπε...

Πίστευε και μη, ερεύνα! Είναι δυνατόν οι πιστοί να φοβούνται την επιστήμη; Εφόσον πιστεύουν στον Θεό θα παρακολουθούν χαρούμενοι την επιστήμη να αποκαλύπτει την χάρη του Θεού! Κάτι επεξηγήσεις τώρα.. Ο Χριστός λέει πως πρώτα θα κρίνει με την αγάπη.. Για μένα και ένας που δεν πιστέυει κάπου μπορεί να είναι καλός Χριστιανός.. Εκκλησία πάμε επειδή νιώθουμε για τους λόγους μας ότι ερχόμαστε πιο κοντά.. (π.χ προτιμώ να πάω σε συναυλία παρά να ακούσω κάποια κομμάτια στο σπίτι..)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΙΜΑΤΖΙΝΕ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΩ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ) ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ . ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΤΑΜΠΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ . ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ,ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΧΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

8 Μαΐου 2013 - 10:46 π.μ.

Γεια σου Δημητρακη

Ανώνυμος είπε...

imagine εγω ποτε δεν ήμουν φανατικός με την θρησκεία!πιστευω στην ανώτερη δύναμη!στο οτι κάτι δημιούργησε τα παντα να δουλεύουν με τέλεια συμμετρια!κ όχι μόνο αυτο!αλλα ταυτόχρονα να εχει ανάγκη το ενα το άλλο!καθε τι επάνω στο σύμπαν κ αυτο δεν ειναι τυχαίο!
Ειμαι χριστιανός ορθόδοξος γιατι οπως είπες κ εσυ προέρχομαι απο μια ελληνική χριστιανική οικογένεια!
Σέβομαι όμως κάθε θρησκεία !
Το τι ειναι η κάθε θρησκεία κ αν ειναι σωστή η λάθος αυτο δεν μπορεί να το ξέρει κανένας όσο κ διαβασμένος να ειναι!οσο κ αν το ψάξει όσο κ αν ασχοληθεί.οσο κ αν σου πει οτι την ταδε χρονολογια εγινε αυτο,τοτε αυτοι καναν αυτο!πολυ απλά γιατι τα χρονια ειναι πολλα κ η πληροφορία εχει χαθεί ! Κ αν θέλεις εχει διαστρεβλωθει σκόπιμα!οσο κ ψαγμενος κ αν ειναι κ φανατισμενος κ φογματικος,παντα κάτι θα του διαφεύγει.!
Εχω πιστεύω στο να κανεις το καλο!να είσαι καλός άνθρωπος κ να μην ενοχλείς τους συνανθρώπους σου.να βοηθάς όσο μπορείς κ όσο αντεχεις(η τσέπη σου).να μην ζηλευεις! Να χαίρεσαι με την χαρά των δικών σου να εκτιμάς κ να είσαι παντα τάπηνος!οποιος κ να είσαι όσα κ να εχεις!
Σε διαβάζω τα τελευταία 2 χρονια!εχεις φοβερή πένα κ θαυμάζω το έργο σου!πολυ ωραίο το άρθρο σου!οσοι κατάλαβαν καταλαβαν.οσοι όχι θα καταλάβουν στην πορεία!
KEEP WALKING!

Χρηστος

Ανώνυμος είπε...

ευγε αδελφε φαντασιακε
εισαι πραγματικος ελλην!

JohnnyJohn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
-=IMAGINOS=- είπε...

Είπα πως προσπάθειες κατήχησης και προσωπικές προσβολές δεν δέχομαι πλέον και θα διαγράφω τα σχετικά μηνύματα. Τα "Δυστυχώς αυτά που πίστευα για σένα αποδείχτηκαν αληθινά. Ποτέ δεν ήσουν χριστιανός, απλά θεωρούσες την Ορθοδοξία σαν έναν ακόμα λόγο για να βγάλεις το χούλιγκαν που κρύβεις μέσα σου.Δεν θα μείνω σε αυτά που γράφεις γιατί είναι γελοιότητες" αυτά αποτελούν προσωπικές προσβολές και όχι θέση γιαυτό διαγράφονται. Στο Δημητράκη να τα λέτε αυτά και με την ευχή μου να ευλογείτε τα γένια σας.

JohnnyJohn είπε...

Αν δεν είχες αναφέρει την (υποτιθέμενη) καταστροφή του αρχαίου ελληνικού κόσμου από την θρησκεία της πατρίδας μου/σου, τότε δεν θα είχα κανένα λόγο να σχολιάσω. Έχει μεγάλη διαφορά το:

"δεν πιστεύω στον Θεό"

με το:

"ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον Ελληνισμό"

Άλλο η "Γνώμη" και άλλο το "Γεγονός". Όταν λοιπόν ο Number 1 εθνικιστής-blogger λέει τέτοιες ιστορικές ανακρίβειες τότε πως γίνεται μου ζητάς να πάρω θέση; Θέση σε τι; Σε μια φαντασίωση που αναπαράγεται εδώ και χρόνια ξανά και ξανά μέχρι να καταφέρει να βρει έδαφος στο ταλαιπωρημένο μυαλό του Έλληνα; Αν έλεγες απλά ότι δεν γουστάρεις το Σωτηρόπολο επειδή εκμεταλλεύεται την θρησκεία για να πουλήσει βιβλία τότε ΟΚ, αλλά όταν ονομάζεις "Χριστιανοταλιμπάν" και "Αρσενική Ελένη Λουκά" πιστούς χριστιανούς τότε το μόνο που θέλεις είναι να μπεις σε ένα πόλεμο που δεν θα βγεις κερδισμένος, επειδή αυτή την φορά δεν θα έχεις το δίκιο με το μέρος σου.

Και την άλλη φορά ρε φίλε μην σβήνεις ολόκληρα τα σχόλια που γράφω απλά κάνε μια τροποποίηση αν δεν σ'αρέσουν, μισή ώρα καθόμουν και έγραφα.

-=IMAGINOS=- είπε...

Πρώτα πρώτα εγώ δεν είπα πουθενά ότι δεν πιστεύω στο Θεό.

Δεύτερον, και οι πέτρες γνωρίζουν πολύ καλά εάν ο Χριστιανισμός ειδικά μέσα στο Βυζάντιο κατέστρεψε ή όχι τον Ελληνισμό. Εκεί που υπήρχαν αρχαία οικοδομήματα αυτά γκρεμίστηκαν και στη θέση τους χτίστηκαν εκκλησίες. Αυτό δεν το ξέρεις;

Τρίτον μου αρέσει που δίνεις και εσύ πιστοποιητικά πίστεως όπως ακριβώς ο Σωτηρόπουλος. Από που και ως που χαρακτηρίζεις τον Σωτηρόπουλο ως πιστό χριστιανό και εμένα ως άθεο;

Τέλος γιατί έχεις απαίτηση από έναν άθεο όπως τον χαρακτηρίζεις εσύ να μη σου σβήνει τα υβριστικά σου σχόλια και γιατί δεν κάνεις την ίδια παρατήρηση στον "πιστό χριστιανό" Σωτηρόπουλο ο οποίος περνάει από λογοκρισία κάθε σχόλιο που του αφήνουν και δεν δημοσιεύει τίποτα που να του ασκεί κριτική ακόμα και εάν αυτό είναι ευπρεπώς γραμμένο;

JohnnyJohn είπε...

Από την στιγμή που δεν πιστεύεις σε μεταθάνατον ζωή, δεν πιστεύεις και στο Θεό, (εκτός βέβαια εάν είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά, ή οποιαδήποτε άλλη αίρεση).

Ακόμα και αυτό που έγραψες ότι δηλαδή:

<>

είναι πέρα για πέρα αντίθετο με το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα το οποίο λες ότι πρεσβέβεις.
Και δεν είναι οι πέτρες που "ξέρουν" τι έγινε στο Βυζάντιο αλλά αυτοί που έχουν πέτρα αντί για μυαλό στο κεφάλι τους. Εκτός από τις περιπτώσεις που σου ανέφερα σου ξαναεξηγώ πως η αρχαία λατρεία του περσικού θεού Μίθρα ήταν η βασική θρησκεία από τον 2ο αιώνα μ.χ. ΟΧΙ το ... "δωδεκάθεο". Ακόμα και η Ακαδημία των Αθηνών είχε παρακμάσει σε τέτοιο βαθμό που δεν παρήγαγε τίποτα εκτός από διδασκαλίες περί μαγείας και δεισιδαιμονίας. Αν διαβάσεις τις τελετές που έκαναν οι παγάνες θα φρίξεις. Όσο για τους αρχαίους ναούς θα έπρεπε να ξέρεις σώθηκαν επειδή ακριβώς μετατράπηκαν σε εκκλησίες. Το ξέρεις ότι οι περισσότεροι ναοί καταστράφηκαν επειδή ακριβώς δεν βρέθηκε κανένας (ούτε παγανιστής) για τους συντηρήσει; Οι μοναχοί δε, ήταν αυτοί που κατάφεραν να διασώσουν τα αρχαία Ελληνικά συγγράμματα, ακόμα και του Αριστοφάνη.

Και τέλος επειδή βλέπω πως ο Σωτηρόπουλος είναι το κεντρικό πρόσωπο σε κάθε συζήτηση, να σου αναφέρω πως:

Μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό που λες, να μην αφήνει σχόλια στο κανάλι του, αλλά και πριν μερικά χρόνια το blog του:

1. Έβριζε τον Πούτιν λέγοντάς τον φιλοΕβραίο κτλ. ενώ τώρα τον θεωρεί υπέρμαχο της Ορθοδοξίας (ότι να'ναι).

2. Είχε μια εικόνα του Ελ. Βενιζέλου θεωρώντας τον μεγάλο πολιτικό.

3. Είχε πολλές αναρτήσεις υπέρ του Σαμαρά (σε σημείο που να βρίζει όλους του αντιπάλους του) μέχρι που ο ΝΔούλας ψήφισε το μνημόνιο.

4. Είχε πολλές Χρυσαγίτικες αναρτήσεις τύπου "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ..... ΞΥΔΙ !!!!!" μέχρι που ... κάτι έγινε και άλλαξε τελείως στάση.

Όλες αυτές τις αναρτήσεις βέβαια τις έχει σβήσει, αυτό το θεωρώ μεγάλη υποκρισία από έναν άνθρωπο που λέει πως είναι Χριστιανός.

Και όταν έλεγα για πιστούς Χριστιανούς δεν ενοούσα αυτόν, αλλά αυτούς που πάνε στο Άγιο όρος και στα μοναστήρια για να προσευχηθούν, αυτούς που έχουν ασκητική ζωή, αυτούς που διδάσκουν Θεολογία κτλ. Γιατί δηλαδή πρέπει να την πληρώσουν όλοι επειδή εσύ έχεις προσωπική κόντρα με το Σωτηρόπουλο; Δηλαδή πρέπει να είναι κάποιος "Ελένη Λουκά" για να πάει στο Άγιο Όρος ή για να πει πως κάποια πράγματα είναι του αντιχρίστου; Γι αυτό σε παρακαλώ να έχεις μια πιο υπεύθυνη στάση και να μην λες πράγματα εάν δεν είσαι σίγουρος ή δεν τα έχεις σκεφτεί δύο φορές. Και όλα αυτά δεν στα λέω με μίσος γιατί εάν εξαιρέσουμε την κομματική σου ταυτότητα και την θρησκευτική μου πεποίθηση, τότε είμαστε σχεδόν ίδιοι.