ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ "ΥΓΡΟ ΠΥΡ by IMAGINOS" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996! ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ... ΑΚΡΟΑΣΗ!

28/5/13

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ"...


6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση ιμάτζινε

το κομμάτι 50 τού Πανηγυρικου δεν λεει πουθενα οτι οι μετεχοντες της ημετερας παιδειας ειναι Ελληνες

λεει οτι η Αθηνα αναπτυχθηκε τοσο πολυ που φτασαμε στο σημειο να καλειται ελληνας οποιος μετεχει της ημετερας παιδειας και οχι οποιος μετεχει στην κοινη φυση των ελληνων

-=IMAGINOS=- είπε...

Στην Αρχαία Ελλάδα δεν χρησιμοποιούνταν η λέξη Έλληνας ούτε Ελλάδα. Όπως ξέρουμε Ελλάδα ήταν ο εδαφικός και εθνολογικός χώρος, όχι κάποιο κράτος. Δεν υπήρχε κράτος Ελλάδα αλλά Πόλεις Κράτη. Συνεπώς τι μου λες τώρα; Σε Έλληνες με την εθνολογική έννοια αναφέρεται και μιλάμε σε κάθε περίπτωση. Αλλοδαποί δεν υπήρχαν τότε. Όσοι αλλοδαποί επιχείρησαν να τοποθετηθούν ως εισβολείς στον Ελλαδικό χώρο, όπως ξέρεις αντιμετωπίστηκαν καταλλήλως.

tomb raider είπε...

ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ,Η ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ καλά έκανε ο Oscar Wilde και φόρεσε στολή τσολιά για να δείξει τον απέραντο θαυμασμό του προς τον ελληνικό πολιτισμό και τους Έλληνες ως φιλέλλην που ήταν...και εγώ θαυμάζω τους Ιρλανδούς ποιητές και μου αρέσει η κελτική παράδοση αλλά αυτό δεν με κάνει Ιρλανδό...
Όσο για τον Ισοκράτη καλό είναι οι συνέλληνες να προσπαθήσουν να διαβάσουν το σύνολο του έργου του για να ανακαλύψουν στον Ισοκράτη έναν διαχρονικό φλογερό πατριώτη...

ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ είπε...

Ο Ισοκράτης ΔΕΝ μιλάει για βαρβάρους ( μη Έλληνες ) που μετέχουν "Ελληνικής παιδείας", αλλά για ΕΛΛΗΝΕΣ που μετέχουν της ΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΗΣ Παιδείας.

Το νόημα της φράσης του Ισοκράτη είναι πως η ΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΗ Παιδεία χρειάζεται για να λέγεται κάποιος ΕΛΛΗΝ, και όχι μόνο η καταγωγή.

Όπως σωστά λέει ο ΙΜΑΤΖΙΝΟΣ, ο όρος "Πατρίδα" για τους Αρχαίους Έλληνες ήταν η Πόλη - Κράτος του καθενός. Δεν υπήρχε κράτος "Ελλάδα".

Προφανώς λοιπόν ο Ισοκράτης μιλάει για την ΗΜΕΤΕΡΑ ΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΗ Παιδεία, και όχι για κάποια γενική "Ελληνική" παιδεία.

Αλλά αφού οι "προοδευτικοί" επικαλούνται τον Ισοκράτη, γιατί δεν αναφέρουν ότι ο Ισοκράτης γράφει λίγο παρακάτω ότι "είναι ΦΥΣΙΚΟ οι Έλληνες να εξουσιάζουν τους βαρβάρους" ;;;

Εδώ σε θέλω πούστη Βαλλιανάτε !!

Ανώνυμος είπε...

Εχμ... το κιμονό και το τζούντο που αναφέρεις δεν είναι κινέζικα αλλά Ιαπωνικά. Ένας Ιάπωνας μπορεί να μην τον νοιάξει όταν του βρίσεις την μάνα, αλλά όταν τον αποκαλέσεις Κινέζο θα σου χιμήξει. Στην Ιαπωνική γλώσσα, η λέξη "κινέζος" σημαίνει "υποκείμενο". Στην Ελλάδα βέβαια λέμε τους σκατίγυφτους "ρομά" ή τους σκυλάραπες "έγχρωμους" για να μην τους πειράξει η διαφορετικότητα.